Asgari Ücret Tartışmaları Sürüyor

Asgari Ücret Tartışmaları Sürüyor
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, asgari ücretlinin alım gücünün gerilediğini, bu sebeple yılda iki kez zam yapılması şart olduğunu ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ocak ve temmuz ayında iki kere zam gerçekleştiğini hatırlatarak 2024 senesinde ise bu uygulamanın değişerek tek zam olacak şekilde ayarlamalar yapıldığını söylemişti.

Bakan Işıkhan’ın bu açıklamasına eleştiri getiren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye’nin son zamanlarında en yüksek enflasyonuna mağzruz kaldığını, resmi verilere göre yıllık enflasyonun yüzde 70 olduğunu aktardı.

Son 6 ayda asgari ücretlinin temel gıda ürünlerine yönelik alım gücünün yüzde 40 düştüğünün altını çizen Ağbaba,

“Türkiye normal bir enflasyon yaşamıyor. Dünyanın en yüksek beşinci, Avrupa’nın en yüksek enflasyonuna sahip. Dolayısıyla asgari ücrete yılda iki kez zam yapılması şart” dedi.

Milletvekili Ağbaba, asgari ücretin Avrupa ve dünyaya göre çok düşük olduğunu belirterek,

“Asgari ücret, dolar bazına ve alım gücüne göre düşük. Yılda bir kez zammın yapılması iyice açlık sınırının altında yaşamaya devam etmesi anlamına gelir. Asgari ücret mutlaka iki kez tespit edilmelidir. Bu tespitlerde TÜİK’in rakamlarına göre değil gerçekçi rakamlara, alım gücüne göre yapılmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir