Asgari ücret zammı flaş gelişme ajanslara son dakika düştü! Asgari ücret okkalı zamla 17.104 TL oluyor

Asgari ücret zammı flaş gelişme ajanslara son dakika düştü! Asgari ücret okkalı zamla 17.104 TL oluyor
Asgari ücret zammı son dakika… Milyonlarca çalışanı bayram ettirecek açıklama geldi. Asgari ücret 17.104 TL’ye yükseliyor. Az önce son dakika duyurusu yapıldı.

Son dakika haberi… Asgari ücret zammı milyonlarca çalışan tarafından yakından takip ediliyor. Ara zam ile Temmuz ayında asgari ücret 11.402 TL'ye yükselmişti. Yılbaşında yeniden zam yapılacak olan asgari ücrete bundan sonra yılda Sadece bir kez zam gelecek. O sebeple de asgari ücretle çalışanlar yapılacak olan zamların yüksek oranda olmasını bekliyor. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon rakamları asgari ücret zammı için de son derece önemli. 3 aylık veriye göre enflasyon %25.11 olarak gerçekleşti. Ayrıca yıl sonu enflasyon tahmini ise %65 oldu. Asgari ücretle çalışanlar bu veriler ışığında zam olacak. Ama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan milyonlarca çalışanın yüzünü güldürecek yeni bir son dakika açıklaması yaptı.

Asgari ücret zammı flaş gelişme az önce ajanslara düştü. Eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte asgari ücret hesapları değişti. Milyonlarca çalışanın Aklındaki sorularda Böylelikle yanıt bulmuş oldu. 2024 asgari ücret zammı ne kadar olacak sorusunun yanıtı aranırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan ilk ipucu geldi. Peki Asgari ücrete ne kadar zam gelecek soru işareti asgari ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücrete zam son dakika gelişmeleri haberimizde…

asgari-ucret-zammi-1.jpg

ASGARİ ÜCRET ZAMMI SON DAKİKA GELİŞMESİ

Yeni yıla doğru geri sayım sürerken asgari ücret zammı hesapları da milyonlarca çalışan tarafından yakından takip ediliyor. Asgari ücrete artık yılda bir kez zam yapılacak. Bu konuda Hazine ve Maliye Bakanlığı Önemli bir karar aldı. Ekonomide sıkılaşma politikasını uygulayan bakanlık ara zam uygulamasını da tamamen kaldırdı. O sebeple yılbaşında asgari ücrete yapılacak olan zammın Okkalı olacağı tahmin ediliyor. 2024 Asgari ücret ne kadar olacak sorusu yanıt beklerken mali müşavir Ahmet kurtuluş yeni açıklamalarda bulundu. Peki Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Yeminli Mali Müşavir asgari ücret zammı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaları hatırlatan Ahmet kurtuluş, %38 oranında zam beklendiğini fakat enflasyon farkına refah sayının da eklenmesi ile birlikte zam oranının %50'ye yükseleceği düşüncesinde olduklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Geçtiğimiz günlerde refah Payı artışına dikkat çektiğini belirten Ahmet Kurtuluş, asgari ücretliye bu oranda zam yapılacağını söyledi.

asgari-ucret-zammi-2.jpg

YENİ ASGARİ ÜCRET 2024 NE KADAR OLACAK?

Yani yeni yıl daha asgari ücrete %38 oranında enflasyon farkına ek olarak refah Payı zammı bekleniyor. Bu durumda asgari ücret %50 oranında artacak. Yeni asgari ücretin geleceği rakamın ise ciddi bir yükselişle 17.000 TL'nin üstüne çıkması bekleniyor. Yeminli Mali Müşavir Ahmet kurtuluş 2024 Ocak asgari ücret tahminini net olarak açıkladı. Yapılacak olan asgari ücret zammı sonrasında yeni asgari ücret 17.104 TL olacak.

Diğer yandan SSK ve bağ-kur emeklisinin en düşük maaşına ilişkin de tahminlerde bulunan Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, %50 oranında zam sonrasında en düşük emekli maaşının 11.250 TL'ye kadar çıkmasını beklediklerini dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir