Asgari Ücretliye tarihte görülmemiş zam sızdı! Yeni kanun teklifiyle 20 bini geçiyor

Asgari Ücretliye tarihte görülmemiş zam sızdı! Yeni kanun teklifiyle 20 bini geçiyor
Asgari Ücretliye tarihte görülmemiş zam geliyor. Milyonlarca Asgari Ücretlinin merakla beklediği bir zam haberi daha geldi. İşte Asgari Ücretliye tarihte görülmeyecek o zam haberi.

Asgari Ücret ne kadar olacak soruları şimdiden sorulmaya başlandı. 2024 yılında Asgari Ücret ne kadar olacak, en az 15 bin TL olacağı yönünde haberler sonrası tarihte görülmemiş bir zam haberi daha geldi.

Hükümet, İşçi ve işveren temsilcilerin yer alacağı komisyon için ilk tarih 20 Kasım olarak belirlendi. 20 kasım tarihinde yapılacak görüşmeler sonrası Aralık ayında Asgari Ücret ne kadar olacak belli olacak.

Asgari Ücretle ilgili son açıklamayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptı. 6 aylık enflasyon verilerin dikkate alınarak yapılacak zamla ilgili ilk bilgiler 15 bin TL olacak yönünde gelişmeler yaşanıyordu. 15 bin TL hem psikolojik sınır olduğunu ifade eden uzmanlar 2024 yılında %40 zam geleceğini ifade ediyor.

Yüzde 40 zam gelirse yeni Asgari Ücret netleşiyor!

auc.webp

Yüzde 40 zam gelmesi durumudan yeni Asgari Ücret 15 bin 962 Tl olacak. Eğer zam oranı yüzde 45 olursa 16 bin 532 TL ve %50 zam gelirse yeni Asgari Ücret 17 bin 103 TL olacak.

Kulislerde bomba hazırlık iddiası! Yüzde 25 ek zam daha!

Meclistnen Asgari Ücret için bomba teklif geldi. İzmir Milletvekili Ednan Arslan tarafından Asgari Ücretliye bir zam teklifi daha geldi. Teklifte Asgari Ücret'in 6 ayda bir belirlenmesi ve eşi çalışmayanlara %25 artırılmı uygulanması istendi.

Asgari Ücret değiştirmesi yönünde yapılan kanun teklifi!

MADDE 1- 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununun 39 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. "İş sözleşmesi ile çalışan ve bu Kanunun kapsamında olan veya olmayan her türlü işçinin ekonomik ve sosyal durumlarının düzenlenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca Asgari Ücret Tespit Komisyonu aracılığı ile ücretlerin asgari sınırlan altı ayda bir belirlenir.

Belirlenen ücret, eşi çalışmayan işçi aileleri için yüzde 25 artırımlı uygulanır.

Komisyon kararları kesindir. Kararlar Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girer.

Komisyonun toplanma ve çalışma şekli, asgari ücretlerin tespiti sırasında uygulanacak esaslar ile başkan, üye ve raportörlere verilecek huzur hakları Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının birlikte hazırlayacakları yönetmelikte belirtilir.

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun sekretarya hizmetleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yerine getirilir. Komisyon görüşmeleri ve çalışmaları alenidir, görüşme, çalışma ve raporlar her toplantı sonrası kamuoyu ile paylaşılır.


MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

asgar.jpg

Kanun teklifinin TBMM'de kabul edilmesi durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Erdoğan'ın onaylaması durumuda yüzde 25 fazladan zam yapılacak. Eğer bu zamda onaylanırsa yeni Asgari Ücret 21378 TL olacak. Tüm vatandaşlar eşi çalışmayanlara yapılacak extra zam için oldukça istekli.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir