Askerlik Yerleri ve Sınıflandırma Sonuçları e-Devlet Üzerinden Erişilebilir

Askerlik Yerleri ve Sınıflandırma Sonuçları e-Devlet Üzerinden Erişilebilir
Er adayları, askerlik yerlerini e-Devlet üzerinden sorgulayabilecekler ve T.C. kimlik numaralarıyla giriş yaparak bedelli askerlik sınıflandırma sonuçlarını öğrenebilecekler.

Duyuruda, yedek subay aday adayları, yedek astsubay aday adayları ve er statüsündeki yükümlülerin askerlik hizmet tercihleri, sınıflandırma ve gönderme işlemleri hakkında önemli ayrıntılar paylaşıldı. Ayrıca, askerlik yerlerinin de duyurulduğu belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı Askerlik Yerlerini Açıkladı

Milli Savunma Bakanlığı Asker Alma Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı bildiriye göre, mayıs çağrısı dönemine ait askerlik yerleri 3 Mayıs Cuma günü itibarıyla erişime sunuldu."Mayıs/Haziran ve Temmuz 2024 dönemlerinde silahaltına alınacak yedek subay/astsubay adayları ile erlerin sınıflandırma sonuçları açıklanmıştır. Sonuçlara e-Devlet üzerinden veya askerlik şubelerinden ulaşabilirsiniz."

Askerlik Yerlerini Sorgulama Ekranı

Er adayları, askerlik yerlerini e-Devlet üzerinden sorgulayabilecek. Adaylar, e-Devlet giriş bilgileriyle sisteme erişim sağlayarak T.C. kimlik numaraları ve giriş bilgileriyle bedelli askerlik sınıflandırma sonuçlarını öğrenebilecekler.

Mayıs 2024 Sınıflandırma Dönemi Duyurusu

İlgili duyuruda, "Seçim ve sınıflandırma sonuçları 03 Mayıs 2024 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacaktır. Ancak daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar da dâhil olmak üzere yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar er statüsünde askere sevk edileceklerdir. Sevk belgesini almayanlar ile aldığı halde sevk edildiği sınıf okuluna/eğitim merkezine katılmayanlar veya sevk belgesini aldığı halde kendisine verilen yol süresi dışında sınıf okuluna/eğitim merkezine katılanlar hakkında bakaya işlemi yapılacaktır." denilmektedir.

Askerlik Sevk Tarihleri

Yedek subay/astsubay adayları ile erlerin sevk tarihleri şu şekildedir:

Yedek Subay/Astsubay Adayları ile Er (1'inci Grup): 16 Mayıs 2024

Er (2'nci Grup): 27 Haziran 2024

Er (3'üncü Grup): 25 Temmuz 2024

Milli Savunma Bakanlığı, mayıs celbi askerlik sınıflandırma sonuçlarıyla ilgili önemli bilgileri kamuoyuna duyurmuştur. Yükümlüler, e-Devlet ve askerlik şubeleri üzerinden sınıflandırma sonuçlarına ulaşabilirler. Aynı zamanda, er adayları bedelli askerlik sınıflandırma sonuçlarını e-Devlet üzerinden sorgulayabilmektedir. Belirlenen sevk tarihlerine göre yedek subay/astsubay adayları ve erler, askerlik hizmetlerini yerine getireceklerdir.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir