Babacan: Orta Hasarlı Binaların Güçlendirme Kredisi Görüşüldü

Babacan: Orta Hasarlı Binaların Güçlendirme Kredisi Görüşüldü
AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve AFAD Başkanı Okay Memiş ile orta hasarlı binaların güçlendirme kredisi üzerine görüştü.

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, orta hasarlı binaların güçlendirme kredisiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Babacan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve AFAD Başkanı Okay Memiş ile orta hasarlı binaların güçlendirme kredisini ele aldığını ifade etti. Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Babacan,“Güçlendirme ruhsatı alan bina sahipleri AFAD'a müracaat ettikten sonra krediler doğrudan AFAD tarafından sağlanacak. Ancak burada bir süredir bir gecikme söz konusu. Ve bunu Sayın Bakanımız'a belirttim. Bakanımız da Hazine Maliye Bakanımız ile görüştü. Buna göre, en kısa sürede bu kredilerin temini sağlanmış olacak.Ayrıca, ilçe belediyelerimiz de seçim sonrası ilk işlerden biri olarak, orta hasarlı binaların güçlendirme ruhsatı alım sürecinde işlemlerin kolaylaştırılmasını sağlıyorlar. Böylece orta hasarlıların sürecini de artık nihayete erdirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir