Bakan Işıkhan Asgari Ücret İle İlgili Açıklama Yaptı

Bakan Işıkhan Asgari Ücret İle İlgili Açıklama Yaptı
Yıl sonuna yaklaşılırken yapılması beklenen asgari ücret zammına Bakan Işıkhan'dan bir açıklama geldi.

Asgari ücret 2023 ne kadar olacak gibi soruları merak eden vatandaşları rahatlatmak amaçlı gazetecilerin sorularına yanıtlar veren Bakan Işıkhan görüşmelerin henüz başlamadığına dair cevaplar verdi.

Bakan Işıkhan görüşmelerin aralık ayında başlayacağını belirterek asgari ücrete yönelik uygulanacak olan prosedürün yılda bir kere olmasının altını çizdi.

Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlar verdi.

Asgari ücretle ilgili yöneltilen soruya Işıkhan, "Temmuz ayında olduğu gibi ilke yine enflasyona ezdirmemek. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz." yanıtını verdi.

Işıkhan, asgari ücret zammı ile yapılacak olan görüşmelerinin aralık ayında başlayacağını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Geçen temmuz ekstraydı. O da Sayın Cumhurbaşkanımızın öngörüsüyle ihtiyaç duyulduktan sonra oldu. Ama ihtiyaç hasıl olursa bir araya gelinebilir. Gelecek yıl inşallah enflasyonda gerileme olacak. Temmuzda ikinci bir toplantı yapmayacağız, ikinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz. Tüm parametreler iyi gidiyor çünkü."

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir