Bakan Özhaseki 10 Aylık Süreci Anlattı

Bakan Özhaseki 10 Aylık Süreci Anlattı
Bakan Özhaseki, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde deprem bölgelerinde gerçekleşen 10 aylık faaliyetler hakkında bilgi verdi.

6 Şubat depremlerinin sonrasında 680 bini konut, 170 bini iş yeri olmakla birlikte 850 bin bağımsız bölümün ağır hasar alarak kullanılamaz hale geldiğini tespit ettiklerini ifade eden Özhaseki, 10 ayda yapılan çalışmaları şu şekilde anlattı:

“ TOKİ Başkanlığımız, Emlak Konut ve Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüz eliyle 250 bin konutumuzun yapımına devam ediyoruz. ‘Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şuramızda’ hocalarımızın bize tavsiyesi; ‘Köy evlerini çelikten yapın; fay hattının üzerine bile denk gelse o çeliği yıkacak herhangi bir şey olmaz.’ dedikleri için o tavsiyeye uyarak şu anda 50 bin civarında köy evimizin ihalesini yapıyoruz. Her gün 100-200 civarında ihaleye çıkıyoruz, yapabilecek insanlara hangi köylerde, hangi ilçelerde bu işleri yapabileceklerse teslim ediyoruz. Şehir merkezlerini, kent meydanlarını, şehirlerin ana caddelerini de Bakanlık olarak biz yapıyoruz. Buralarda, o şehre özgü sivil mimari tasarımlarını uyguluyoruz. TOKİ ve Emlak Konut eliyle inşaatına başlanan konutları 1 yıl, çelik köy evlerini de 6-8 ayda teslim edeceğiz.”

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir