Başkan Akman Öğrencilere Kaynak Kitap Desteği Yaptı

Başkan Akman Öğrencilere Kaynak Kitap Desteği Yaptı
Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, belediyenin ücretsiz olarak açtığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı hazırlık kursuna gelen öğrencilere kaynak kitap hediye etti.

Tuşba Toplum Yaşam Merkezi'nde liseden mezun olan öğrencilere yönelik ücretsiz olarak açmış olduğu YKS hazırlık kursuna ziyarette bulunan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, her öğrenciye "Deneme sınavı', "Yaprak test" ve "Soru Bankası'ndan oluşan kaynak kitap seti dağıttı. Haftanın 5 günü branş öğretmenler tarafından verilen YKS'ye hazırlık kurslarına sayısal, sözel ve eşit ağırlık olmak üzere 110 öğrencinin katıldığını kaydeden Başkan Akman, uzman öğretmenler nezaretinde yapılan etütlerde ise öğrencilerin test çözdüklerini söyledi.

Kız Öğrencilerin Çoğunluğu Başkan Akman'ı Duygulandırdı

Kursa katılan öğrencilerin yüzde 70'ini kızlardan oluşmasını kendisini duygulandırdığını söyleyen Başkan Akman, eğitime önem veren kız öğrencilerin anne ve babalarını da tebrik ettiğini ifade ederek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın; "Gençlere önem verin, gençlerle her zaman bir araya gelin. Gençler bizim geleceğimizin teminatıdır" şeklinde talimatları var. Onun için bizler de sizlere değer veriyoruz" diye konuştu.

Kursa katılan öğrencilerin, belediyenin Tuşba Toplum Yaşam Merkezi bünyesinde açmış olduğu "Kitap Cafe" ve servis hizmetinden de ücretsiz yararlandıklarını dile getiren Başkan Akman, "Sınava giren öğrencilerimizin sınav ücretlerini belediye olarak bizler ödüyoruz" dedi.

Öğrencilere, 30 Adet "Deneme Sınavı', "Yaprak Test" ve 10 Adet "Soru Bankası'ndan oluşan kaynak kitap seti dağıtan Başkan Akman, öğrencilere tek tek ilgi gösterdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir