Başkan Güder Müjdeyi Verdi!

Başkan Güder Müjdeyi Verdi!
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, "Malatya’yı Malatya’da yaşayanlar ayağa kaldıracak" diyerek 2024 sonunda Malatya Çarşısı'ndaki ticari alanların teslim edileceğini açıkladı

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya Bingöllüler Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma, Eğitim ve Kültür Derneği'ni ziyaret ederek dernek başkanı Saim Balat ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Ziyaret kapsamında Başkan Güder, dernek yöneticilerinin görüş ve önerilerini dinleyerek, derneğin çalışmaları ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.

Başkan Güder, Bingöllüler Derneği'nin sosyal, kültürel ve eğitim faaliyetlerine katkı sunma niyetini ifade ederek, dernek başkanı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Bu istişare ziyareti, yerel yönetim ile sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini güçlendirmeye yönelik bir adım olarak değerlendirildi.

Malatya’nın Bingöl ve Bingöllülerle benzeşen birçok yönünün olduğunu ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder,

“Malatya’da Bingöllüler hakikaten Malatya’nın kültürüyle, insanıyla herhangi bir problem yaşamadan sanki Malatyalılarmış gibi bir yaşam sergiliyorlar. Belediye başkanlarının görevi sınırları çizili olan yerde insanlara hizmet götürmek. Yol, altyapı, üstyapı, imar yeşil alan görev sınırları içindedir. Ama biz bu sınırları aşarak hayatımızın her alanına dokunduk. Geldiğimiz andan itibaren Battalgazi’ye güzel şeyler kazandırdığımıza inanıyorum. Çalışmalar yaparken insanlara nasıl faydalı olabiliriz, Battalgazi’yi daha çok nasıl güzelleştirebiliriz düşünceleriyle ortaya güzel şeyler koyduk. Bu şehrin tekrar ayağa kalkması lazım. Malatya’yı Malatya’da yaşayanlar ayağa kaldıracak. Hepimizin birlik ve beraberlik içerisinde elimizden geldiğince bu yaşamı normalleştirmek için çaba, gayret sarf edeceğiz. Çarşının yeniden yapılması için 6 aydır çalışıyoruz. 2024’ün sonuna kadar özellikle ticari alanın büyük bir kısmı teslim edilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı’mızın sözüyle de 15 bin konutumuzu yerinde dönüşümle yapacaklar. Fuzuli’nin yan tarafları, Tekmezar’ın altındaki mahalleler, büyük sinemanın arkaları, Emeksiz’in sağlı sollu ve Niyazi Mısri Mahallesi’ni içine alacak yerlerde bu konutlar yapılacak. Hedefimiz çarşı içini yaşanabilir bir mekan haline getirmek. İnşallah Cezmi Kartay’ın olduğu yerler, Akpınar, Kırçuval Mahallesi, Sancaktar Mahallesi bölgelerinin dönüşümünü yapacağız” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir