Başkan Güder’den Sanayi Alanı Teşekkür Mesajı

Başkan Güder’den Sanayi Alanı Teşekkür Mesajı
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in çabalarıyla, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla Malatya-Elazığ yolu üzerindeki alan "Yeniköy Sanayi Alanı" oldu.

Göreve geldiği günden itibaren Battalgazi ilçesinde sanayi sitelerinin oluşturulması için yoğun çaba sarf eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in girişimleri sonucunda Fırıncı Mahallesi ve Eskimalatya bölgesinde iki ayrı sanayi alanı ilan edilmiş, bu karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Malatya-Elazığ yolu üzerinde bulunan alan, "Yeniköy Sanayi Alanı" olarak belirlenmiştir.

Başkan Osman Güder, Yeniköy Mahallesi sınırları içindeki bu 120 hektarlık sanayi alanının Battalgazi'de üçüncü sanayi alanı olarak ilan edilmesiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Günder,

“Fırıncı Mahallesi ve Eskimalatya’da bulunan bölgenin sanayi alanı ilan edilmesinin ardından, Elazığ yolu üzerinde bulunan alan da Yeniköy Sanayi Alanı olarak belirlendi. İlçemiz için önem arz eden bu karara imza atan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Geldiğimiz günden bu yana ilçemizdeki ticareti daha da canlandırmak adına birçok çalışma yürüttük. Battalgazi bölgesinde 20 bine yakın işyerinin çoğu yıkıldı. Sanayi alanlarının oluşması büyük önem arz ediyordu. Bu çalışmaların sonucunda bugün geldiğimiz noktada, Sayın Cumhurbaşkanı’mızın onaylarıyla Battalgazi’mize üçüncü sanayi alanını kazandırmış olduk. Kurulacak olan Yeniköy Sanayi Alanı, Elazığ yolu üzerinde bulunan 120 bin hektarlık alanı kapsayacak. İlçemizi düzenli bir şekilde büyütürken ticari alanları da ona göre belirliyoruz. Çevreyolu altı kavramını nasıl ortadan kaldırdıysak doğu batı ayrımını da ortadan kaldırıyoruz ve ilçemizi göç alan bir ilçe haline getiriyoruz. İlçemiz turizm, tarih ve doğasıyla bilinirken aynı zamanda modern haliyle de tercih edilen bir ilçe haline geldi. Sanayi bölgesinin ilanıyla beraber esnafımız rahat nefes alacak, sanayicilerimiz girmiş olduğu dar boğazdan, sıkışmış yapısından kurtulmuş olacak. Malatya’mıza, Battalgazi’mize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir