CHP'de Büyükşehir Adaylığı Bilinen İsim Öne Çıkıyor

CHP'de Büyükşehir Adaylığı Bilinen İsim Öne Çıkıyor
Malatya'da AK Parti adaylarının belirlenmesi sonrasında CHP'de Milletvekili Veli Ağbaba'nın büyükşehir adaylığı öne çıkıyor. Ağbaba, adaylık için hazırlıklarını sürdürüyor.

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Er, Yeşilyurt Belediye Başkan adayı İlhan Geçit ve Battalgazi Belediye Başkan adayı Bayram Taşkın olarak belirlendi. Adaylar, isimlerinin netleşmesi sonrasında Malatya'da saha çalışmalarına başladı. Seçim öncesi partilerin stratejileri ve vaatleri merakla bekleniyor.

Malatya'da, AK Parti'nin adaylarının açıklanmasının ardından çalışma temposu artarken, gözler Cumhuriyet Halk Partisi'nin adaylarına çevrildi. CHP'de Arguvan ve Hekimhan'da belediye başkanlarının istifası gündemde. Büyükşehir için Milletvekili Veli Ağbaba'nın adı ön plana çıkıyor.

CHP'de şu ana kadar Battalgazi Belediye Başkan adaylığı için Ali Karakuş'un ismi belirlenirken; büyükşehir ve Yeşilyurt için ise görüşmeler sürüyor. Parti Meclisi (PM) toplantısı sonrası büyükşehir ve Yeşilyurt adaylarının açıklanması beklenirken; CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba için alınacak karar merak konusu.

CHP Malatya İl Örgütü'nde Eczacı Alper Gürsoy ile bir süre önce görüşme yapılmıştı. Yeşilyurt için düşünülen Gürsoy'un Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak da değerlendirildiği iddia edildi. Gürsoy'un ismi netleşmeden Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Milletvekili Veli Ağbaba'nın adının geçtiği ileri sürüldü. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de Ağbaba'nın adaylığına olumlu baktığı, şu anda bir kamuoyu yoklaması yapıldığı öğrenildi.

Büyükşehir, Yeşilyurt ve Battalgazi adayları belli olan AK Parti, saha çalışmalarına hız verdi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, partisinin adayları Sami Er, İlhan Geçit ve Bayram Taşkın ile bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Adaylar, yuvarlak masa etrafında Malatya için iş birliği vurgusu yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir