Çiftçiye 117 Milyon TL Destek Verildi

Çiftçiye 117 Milyon TL Destek Verildi
AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, depremzede çiftçilere 117 milyon TL destek verildiğini ifade etti.

Milletvekili Ölmeztoprak, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerin Malatya'da tarım sektöründe faaliyet gösteren çiftçiler için ciddi sıkıntılara neden olduğunu belirtti.

Üretimdeki aksamaların önüne geçebilmek adına çiftçilerin büyük bir özveriyle çalışmaya devam ettiğini dile getiren Ölmeztoprak, “Bu zorlu süreçte tüm kurum ve kuruluşlarımızla çiftçilerimizin yanında olup çeşitli destekler sağladık. Ülkemizin gıda ihtiyacını karşılamak amacıyla, Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından çiftçilerimize yönelik bir dizi destek ve yardım gerçekleştirildi” dedi.

3 BİN 536 HAYVAN DESTEĞİ SAĞLANDI

Milletvekili Ölmeztoprak, üreticilere verilen destekle ilgili şu bilgileri verdi:

“Üreticilerimize bin 918 ton tohum (buğday, arpa, nohut, ay çekirdeği, yem bitkileri tohumu), 3 bin 500 ton hayvan yemi, 863 bin sebze fidesi, arıcılıkla uğraşanlara 442 ton şeker ve bin 347 adet ana arılı petek, 3 bin 420 adet sıvat, bin 200 adet çadır, 2 bin 486 adet branda, 151 bin metrekare kurutma filesi ve 117 milyon TL nakit olarak yem desteği üreticilere ulaştırıldı. Deprem nedeniyle hayvanları telef olan vatandaşlarımıza cumhurbaşkanımızın kararı doğrultusunda şimdiye kadar 3 bin 249 adet küçükbaş hayvan ve 287 adet büyükbaş hayvan dağıtımı gerçekleştirilmiş olup, önümüzdeki günlerde yaklaşık 263 adet büyükbaş hayvan daha çiftçilere dağıtılacaktır.”

“ÇİTFÇİLERE ÇADIR VE BRANDA TEMİNİ”

Çiftçilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalıştıklarını belirten Ölmeztoprak,

“Çiftçilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak adına AFAD ve Çevre Şehircilik Müdürlüğü hak ediş listesinde olan, çadır veya branda talebinde bulunan ve yerinde yapılan tespit sonucunda mağduriyeti belirlenen çiftçilere çadır ve branda temini sağlanmıştır. Yeni talepler de önümüzdeki süreçte değerlendirilecektir. Ayrıca, Hizmet Binası yıkılan İl Müdürlüğümüz için bin 920 metrekare çelik malzemeden geçici bina inşa edilmiş ve yeni hizmet binası projesi tamamlanarak 2024 yılında inşaatına başlanacaktır. Kuluncak ve Yazıhan İlçe Müdürlükleri için de çelikten geçici hizmet binaları yapılmıştır. Bu zorlu süreçte çiftçilerimize sağlanan desteklerle birlikte, üretim ve tarım faaliyetlerini sürdürebilme adına atılan adımlar, geleceğe umutla bakmamıza vesile olacaktır” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir