Cumhurbaşkanı açıkladı! PTT’den çocuk sahibi hanelere ayda 5000 TL destek ödemesi başladı

Cumhurbaşkanı açıkladı! PTT’den çocuk sahibi hanelere ayda 5000 TL destek ödemesi başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çocuklu ailelere yönelik yeni sosyal yardım müjdesi geldi. Her ay 5.000 TL destek ödemesi 1 2 3 4 çocuğu olan ailelere PTT'den verilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocuk sahibi ailelere sosyal yardım ve destek ödemeleri sürüyor. Çocuklu ailelere yönelik yardımları için yeni bir açıklama daha yapıldı. PTT üzerinden çocuğu olan ailelere 5000 TL'lik sosyal yardım ve destek ödemesi sağlanacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başvuru şartlarını ve Tüm detayları aktardı. TC kimlik numarası ile başvurunuzu yaparak her ay 5000 TL çocuk yardımı alabilirsiniz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan sosyal yardım ve destek ödemeleri sürüyor. sosyal yardım programları kapsamında verilen ödemelerden biri de çocuklu ailelere sağlanan yardım alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan yardımlar kapsamında 1 2 3 4 çocuğu olan aileler birçok farklı sosyal destek ödemesinden faydalanabiliyor. çocuklar aileler için öne çıkan yardımlar Aile Destek paketi ödemesi, SED yardımı, eğitim yardımı, kırtasiye yardımı oluyor. Çocuk sahibi Aileler bu yardımların tamamından faydalanmaları durumunda aylık 5000 TL'ye Varan destek alabiliyor. PTT'den çocuklu ailelere yardım şartları ve detaylar haberimizde…

aile-destek-odemesi-1.jpg

CUMHURBAŞKANI TALİMATIYLA ÇOCUKLU AİLELERE YARDIM VERİLECEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine çocuk sahibi aileler için sosyal yardım ve destek ödemelerine start verdi. birçok farklı yardım kaleminden faydalanmak isteyen aileler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarından ya da e-devlet üzerinden başvuru işlemlerini yapabilecek. e-Devlet'ten online başvuru yapmak isteyenlerin Öncelikle PTT üzerinden bir e-devlet şifresi almaları gerekiyor. şifresi olan aileler başvuru işlemlerini Online olarak tamamlarken olmayanlar ise T.C kimlik kartları ile birlikte PTT şubelerine gidebiliyor.

aile-destek-odemesi-2.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU

Aile Bakanlığı tarafından sağlanacak olan sosyal yardım ve destek ödemeleri için başvuru şartları da belli oldu. T.C kimlik numarasına göre başvuru yapacak olan aileler Özellikle gelir kriterine uygun olmak zorunda. gelir kriteri ise aile Bakanlığı tarafından belirlendi. Hane içinde kişi başına düşen gelirim Asgari ücretin üçte birinden az olması durumunda sosyal yardım ve destek ödemesi hesaplara yatıyor. Buna ek olarak çocuklu ailelerin okula giden çocuğu olması gerekiyor. çünkü SED yardımı kırtasiye yardımı çocuk destek bileşimi gibi ödemeler okula giden çocuğu olan aileler için sağlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir