Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya İçin Tüm Kaynakları Kullanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya İçin Tüm Kaynakları Kullanıyor
AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara, Malatya'daki güncel durum hakkında bilgi verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile birlikte koordinasyon toplantılarına katılan ve devam eden çalışmaları sahada inceleyen AK Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara,

"Devletimiz ve milletimiz depremin ilk anından itibaren hep yanımızda oldu. Asrın felaketini yaşadık, asrın dayanışması ile yaralamalarımızı sarıyor yeniden ayağa kalkıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tüm imkânları bizim için seferber etti. Yapılan çalışmaları yakından takip etti. Malatya’da yapacağımız yatırımları bizzat kendisi destekledi. Bakanlarımızda sürekli Malatya’ya gelerek çalışmaları yakından takip ettiler. Dün ise her zaman Malatya’mızın yanında olan, Malatya’da devam eden çalışmaları yakından takip eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki Malatya’mızda idi. Bakanımız ile birlikte devam eden çalışmaları ve son durumu değerlendirdiğimiz koordinasyon toplantımızı gerçekleştirdik. 6 Şubat depremlerinin ardından yaralarımızı sarmak, Malatya’yı yeniden inşa etmek adına yapılan çalışmaları tek tek masaya yatırdık. Bakanımız ile birlikte devam eden Emlak Konut inşaatını, Akçadağ ilçe merkezinde Emlak Konut tarafından yapılan çarşı projesini, Doğanşehir Konutlarını ve Polat Yolkoru Mahallesinde yeni yapılan köy evlerini yerinde inceledik” dedi.

MALATYA’YI KARIŞ KARIŞ GEZİYORUZ

Malatya’yı tekrar ayağa kaldırma faaliyetlerini gece gündüz sürdüğünü belirten Ölmeztoprak,

"Bizler her gün Malatya’yı karış karış geziyor, hemşerilerimizi dinliyor, sorunlarını not alıyor ve çözüme kavuşması için çalışmalara başlıyoruz. En önemli önceliklerimizden biri tabii ki deprem konutlarını bir an önce bitirmek ve hemşerilerimize evlerini teslim etmek. Bakanımız, tüm hak sahiplerine evlerinin 1 yıl içerisinde teslim edileceğini, hemşerilerimizin evlerinde huzur ve güven içinde yaşamaya başlayacağını açıkladı” şeklinde konuştu.

EN KISA ZAMANDA HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDECEĞİZ

Malatya'nın tüm yönleriyle yeniden bölgenin öncüsü ve ticaret merkezi olması için çabaladıklarını ifade eden Milletvekili Ölmeztoprak, Bakan ile gerçekleştirdikleri esnaf ziyaretlerini de paylaştı. Bakanın, güçlü temeller üzerine inşa edilen 5 bin 270 bağımsız bölümün olduğu inşaat alanında yer alan iş yerlerinin 1 yıl içinde tamamlanacağı müjdesini verdiğini belirtti. "İnşallah devam eden inşaat projelerimizi en kısa sürede sahiplerine teslim edeceğiz" dedi.

Milletvekili Ölmeztoprak,

"Malatya’ya gelerek çalışmaları yerinde inceleyen ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki’ye ilgilerinden dolayı teşekkür ediyor, yaralarımızı en kısa sürede sarmak için yaptığımız çalışmalara, Malatya’mızın yatırımlarına her daim destek olan, talimatları ve varlığıyla Malatya’mızın yanında olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir