Cumhurbaşkanı yeni aile destek paketini onayladı! Her ay ödeme yapılacak, 5 yıl sürecek

Cumhurbaşkanı yeni aile destek paketini onayladı! Her ay ödeme yapılacak, 5 yıl sürecek
Aile destek programı uzadı kapsam genişledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayı ile 5 yıl sürecek yeni program başladı. Ailelere her ay düzenli sosyal yardım ödemesi yapılacak.

Türkiye Aile Destek programı son 2 yıldır vatandaşa ciddi bir maddi destek sağlıyor. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında sona ermesi beklenen Aile Destek programı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla uzatılmıştı. İhtiyaç sahibi vatandaşlar için her ay düzenli olarak ödeme yapılmasını sağlayan programla ilgili yeni bir güncelleme daha var. Dar gelir ailelere Cumhurbaşkanı kararıyla 5 yıllık yeni bir program daha başlatıldı toprağım Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni Aile Destek paketi ile ilgili detayları açıkladı. Peki başvuru şartları neler?

Cumhurbaşkanı kararıyla Aile Destek programı uzatılmıştı. İlk etapta bir yıllığına devreye alınan ve geçtiğimiz Temmuz ayında sona ermesi planlanan Aile Destek programıyla ilgili alınan yeni karar vatandaşı memnun etti. Türkiye Aile Destek paketi kapsamı da genişledi. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere aile yardımı ve çocuk destek bileşeni ödemelerinin yanı sıra artık elektrik tüketim desteğiyle Aile Destek programı kapsamında verilecek. 4 milyona yakın hanenin faydalandığı programla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yeni bir açıklama daha geldi. Peki Türkiye Aile Destek paketi kapsamında kimler ödeme alacak? İşte şartlar ve detaylar…

aile-destek-paketi-1.jpg

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEME MİKTARLARI ARTIYOR

Aile Destek programı kapsamında her ay 4 milyon haneye sosyal yardım imkanı veriliyor. Ailelere verilen yardım miktarı aile yardımı olarak 850 ila 1250 TL arasında değişirken çocuk destek bileşeni olarak da 350 ile 650 TL arasında sosyal yardım ödemesi yapılıyordu. Ancak daha önce gelir ve ihtiyaç sahibi ailelerin ekonomik sorunları her geçen gün büyümeye devam ederken bakanlık Aile Destek programı kapsamında destek miktarlarını arttırma kararı aldı. Artık Aile Destek paketi kapsamında elektrik tüketimi desteği de sağlanacak.

aile-destek-paketi-2.jpg

ELEKTRİK FATURASI YARDIMI AİLE DESTEK PROGRAMI KAPSAMINA GİRİYOR

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşları için sağlanan elektrik faturası yardımı da bundan sonra Aile Destek programı kapsamında verilecek nokta aile destek yardımı paketi kapsamı her geçen gün genişlemeye devam ederken kış aylarında geri dönecek olan doğalgaz faturası yardımının da kapsama alınması bekleniyor. Şu anda elektrik tüketim desteği olarak hanelere 125 TL ile 260 TL arasında bir sosyal yardım fırsatı sunuluyor. Kış aylarının başlamasıyla beraber vatandaşa verilecek doğalgaz yardımı miktarının ise aylık 2500 TL'ye kadar olması bekleniyor. Sosyal yardım miktarları hane içinde başına düşen gelire göre farklılık gösteriyor.

aile-destek-paketi-3.jpg

PTT'DEN ÖDEME YAPILIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan Aile Destek paketi ödemeleri iki şekilde sağlanıyor. Ziraat Bankası hesap numarası olmayanlar PTT üzerinden ödeme alabilirken Ziraat Bankası hesabına sahip olanlara ise ödemeleri IBAN numarası aracılığıyla yapılıyor. Başvuru yapmayanlar ve ödeme almak isteyenler için ise e-devlet üzerinden ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından başvurular devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir