Deprem Farkındalığı Yükseliyor: Hizmet Taleplerinde Büyük Artış!

Deprem Farkındalığı Yükseliyor: Hizmet Taleplerinde Büyük Artış!
Türkiye'de deprem farkındalığı yükseliyor. Deprem riski belirleme servislerinde %1562'lik artış gözlemlendi. Deprem testi en çok talep edilen hizmet olurken, onu Karot testi takip ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından, bireyler artan deprem endişeleriyle birlikte gerekli önlemleri almaya yöneliyor. Türkiye genelinde 2023'te deprem güvenliğine yönelik alınan önlemlerde ciddi bir artış yaşanıyor. Risk tespiti sonrasında, önleyici hizmetlere olan talepte artış, halkın deprem konusunda daha duyarlı hale geldiğini gösteriyor. Deprem sonrasında hızla artan talepler, özellikle 17 Ağustos yıldönümünde tekrar yükselişe geçiyor.

Armut.com verilerine göre, deprem riski belirleme sürecinde yapı malzeme kalitesi ve dayanıklılık büyük ilgi görüyor. Deprem testi en çok talep gören kategori olurken, bunu Karot testi takip ediyor. Toplamda %1562'lik bir artış gösteren bu kategoride Karot Testi, Türkiye genelinde yaklaşık 45 kat artarken, binaların deprem performansının değerlendirildiği ve potansiyel zayıf noktaların belirlendiği Bina Performans Analizi talebi %40 arttı.

BİNA GÜÇLENDİRME İLK TERCİH

Bina güçlendirme hizmetleri, dayanıklı yapı çözümleri arayışında bireylerin ilk tercihi oluyor. Bu bağlamda, bina güçlendirme hizmetinde bir önceki yıla göre %834'lük bir büyüme yaşanıyor. Araştırma verilerine göre, deprem olasılığına karşı dayanıklı yapı çözümleri arayışında Kentsel Dönüşüm projelerinde de önemli bir artış gözleniyor. Eski ve riskli binaların yenilenmesi veya daha güvenli yapıların inşası için kapsamlı projeler talepleri %225 artarken; depreme dayanıklı, hızlı ve verimli şekilde inşa edilebilen modern prefabrik ev çözümlerine ilgi de %147 oranında yükseliyor.

İSTANBUL'DA DEPREM HAZIRLIĞINA YOĞUN İLGİ

Türkiye'nin en yoğun bina stoğuna sahip ili İstanbul'da, deprem hazırlık hizmetleri arasında en çok talep gören kategori Deprem Testi oluyor. İstanbul'da Deprem Testi taleplerinde %1355'lik bir artış yaşanırken, Karot Testi talepleri de 72 katına çıkarak dikkat çekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir