Deprem Felaketi Sonrası Sağ Kurtulan Ekin Ailesi, Yeniden İnşa İçin Mücadele Veriyor

Deprem Felaketi Sonrası Sağ Kurtulan Ekin Ailesi, Yeniden İnşa İçin Mücadele Veriyor
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından enkaz altından sağ kurtarılan Ekin ailesi, Malatya'da hayata yeniden tutunmak için mücadele ediyor.

Niyazi Mısri Mahallesi'nde yaşayan 5 kişilik Ekin ailesi, 6 Şubat'taki depremde evlerinin çökmesi sonucu enkaz altında kaldı. Baba İlhami Ekin'in cep telefonu, ev çöktüğü sırada sokağa fırladı. Yabancı uyruklu bir kişi, sokakta çalan cep telefonunu açarak, arayan Ekin ailesinin yakınlarına evin çöktüğünü haber verdi. Olay yerine gelen akrabaları, baba İlhami, anne Songül, kızları Tuba ve Suna ile oğlu Muhammed Ekin'i yaklaşık 6 saat sonra enkaz altından çıkarabildi. Ne yazık ki, Muhammed Ekin hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti, yaralı diğer aile üyeleri ise tedavi altına alındı.

"Devletimize Minnettarız"

Depremin ardından Acıbadem Konteyner Kent'te yaşayan İlhami Ekin, zorlu süreci anlatırken duygusal anlar yaşadı. "Yaşadıklarımızı dile dökemiyorum. Oğlum vefat etti, lise son sınıftaydı. Allah o günleri geri vermesin." diyen Ekin, hastanedeki tedavisi ve ailesinin yaşadığı sıkıntılara değindi. İhtiyaçlarının devlet tarafından karşılandığını ifade eden Ekin, "Devletimiz deprem sürecinde bize çok iyi baktı, yanımızda oldu." dedi. Evindeki hasar nedeniyle konteynerde yaşayan ailesinin kiracı olduğunu ve devletin desteğiyle ayakta durduklarını söyleyen Ekin, "Allah devletimizden razı olsun, biz razıyız. Kiracıydık, Allah bize de herkese de ev nasip etsin, huzurlu bir yuva istiyoruz." diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir