Deprem Sonrası Esnafların Vergileri Faizsiz Erteledik

Deprem Sonrası Esnafların Vergileri Faizsiz Erteledik
AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Adıyaman'da katıldığı programda şunları belirtti: "Deprem sürecinden bu yana esnaflarımızın vergilerini faizsiz olarak erteledik."

Adıyaman'da birçok sivil toplum kuruluşunun bir araya geldiği Eğitime Destek Platformu (EDEP), Şubat ayı toplantısını düzenledi. Toplantıya katılanlar arasında Malatya Milletvekili ve önceki dönem Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, EDEP Bölge Koordinatörü Yakup Akıncıoğlu, EDEP Dönem Başkanı Abdulkadir Kurt, AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Ziya Polat gibi isimler yer aldı.

EDEP Adıyaman İl Temsilciliği Dönem Başkanı Abdulkadir Kurt, görevi devraldığı günden bu yana yürütülen çalışmaları ve hedeflenen projeleri katılımcılara aktardı.

Malatya Milletvekili ve önceki dönem Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yaptığı açıklamada, öğrencilerin milli ve manevi değerlerle yetiştirilmesi ve eğitim seviyesinin yükseltilmesi amacıyla yapılan istişarelerin, planlanan faaliyet ve projelerin büyük önem taşıdığını belirtti. Tüfenkci, katılımcılara teşekkür ederek, söz konusu çalışmalara verdikleri destek için memnuniyetini dile getirdi. Tüfenkci,

“ Deprem sonrası süreçte, hükümet olarak planlı bir şekilde bakanlıklarımız ve belediyelerimizle koordineli bir şekilde hareket etmekteyiz. Deprem bölgelerinde önceliğimiz ticari faaliyetlerin canlandırılmasına yöneliktir. Esnafımızın ayakta durması adına faizsiz kredi vermekteyiz. Deprem sürecinden bu yana esnaflarımızın vergilerini faizsiz olarak erteledik. Bu süreçle ilgili olarak da Maliye Bakanlığımızın çalışmaları devam etmekte, esnafımızın vergi erteleme süreci uzatılacak olup bir süre daha esnaflarımızdan vergi alınmayacaktır. 2025 yılının sonunda hak sahipliklerinin tamamının teslim edilmesini planladıklarını, hükümet olarak deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin en aza indirilmesi adına top yekûn çalışmalarımız devam etmekte. Tüm vatandaşlarımız müsterih olsun” dedi.

Daha sonra, Adıyaman İl Müftülüğü Din Eğitimi Şube Müdürü Mehmet Ali Çetinkaya, gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi sundu. Son olarak, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Adıyaman'da eğitimle ilgili yapılan çalışmaları detaylandırdı. Programda ayrıca söz alan bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gündemle ilgili sorular sorarak önerilerde bulundular.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir