Deprem Sonrası Yıkım Çalışmaları Devam Ediyor

Deprem Sonrası Yıkım Çalışmaları Devam Ediyor
Malatya İnönü Üniversitesi'nde, 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin neden olduğu ciddi hasarları olan fakülte binalarının yıkım çalışmaları devam ediyor.

Malatya İnönü Üniversitesi'nde yüz yüze eğitim kararının ardından ağır hasarlı binalar devre dışı bırakıldı. Hasarlı fakültelerin bazı binaları yıkıldı ve enkazları temizlendi.

İnönü Üniversitesi, 3 Nisan 1975'te Temel Bilimler Fakültesi ve Eğitim Fakültesi olarak kuruldu. 1984'e kadar Sadreddin Konevi Anadolu İmam Hatip Lisesi binasında faaliyet gösterdi, ardından mevcut yerleşkesine taşındı.

Şu anki durumuyla İnönü Üniversitesi, 14 Fakülte, 1 Devlet Konservatuvarı, 2 yüksekokul, 4 meslek yüksekokulu, 6 enstitü, 1 teknokent ve Turgut Özal Tıp Merkezi gibi 31 araştırma ve uygulama merkeziyle 40 bin öğrenciye eğitim veren saygın bir üniversite haline geldi.

İnönü Üniversitesi'ndeki 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda zarar gören bazı fakültelerde, ağır hasar alan binalar yıkıldı. En eski yapılar arasında yer alan Fen Edebiyat Fakültesi Derslikleri, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlık Binası ve AMFİ'ler, yıkım sürecine alındı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay,

“35, 40, 43 yıllık eski binalarımız var onları bu yıl kullanmayacağız. Yeni binalarımızı kullanacağız. Eski binaları risk almamak için dönüştüreceğiz. Yarım asırlık bir üniversiteyiz. Deprem bölgesi dışından gelecek öğrencilerimiz için söylüyorum; kampüsümüz yerinde, hocalarımız tecrübeli, lojmanlarımızın hepsi sağlam” açıklamasını yapmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir