Deprem Sonrası Zanaat Ustaları: Ayakta Kalma Mücadelesi

Deprem Sonrası Zanaat Ustaları: Ayakta Kalma Mücadelesi
Kahramanmaraş merkezli depremlerinin ardından Malatya'da birçok sektör zarar gördü. Bu zarar görenlerden biri de zanaat ustaları. Birçok usta farklı şehirlere taşınırken, geride kalanlar ise ayakta kalmak için direniyor.

6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Malatya'da, zanaat ustalarının atölye ve evleri de zarar gördü. Depremlerin ardından birçok usta başka şehirlere taşınırken, geride kalanlar ayakta kalmak için mücadele ediyor.

“ZOR DÖNEMDE FAALİYETE DEVAM EDİYORUZ”

Depremlerde iş yeri zarar gören 63 yaşındaki Hasan Yoncacı, her şeye rağmen mesleğini Malatya'da devam ettirme kararı aldığını belirterek yapılan çalışmalarla şehrin kısa sürede yeniden imar edileceğine inandıklarını ifade etti. 12 yaşında başladığı mesleğini sürdüren Yoncacı,

"Depremi Malatya'da yaşadık. Bir süre kent dışına çıkış yaptık, daha sonra geri döndük. Sektörümüz zorlu bir süreçten geçse de faaliyetlerimize devam ediyoruz. Sipariş üzerine özel ayakkabı üretimi yaparak vatandaşlarımıza bu zor dönemde hizmet vermeye devam ediyoruz” dedi.

“İMALAT SEKTÖRÜ DAHA DA CANLANACAKTIR”

Depremlerde sektörün büyük yara aldığını aktaran Yoncacı,

"İş yerimizin bulunduğu bina 40-50 yıllık yapı ve az hasarlı olarak raporlandı. Konteyner başvurusunda bulunduk çıkmadı. Şu anda bir sıkıntı yok faaliyetimiz devam ediyor. Merkezde ayakkabıcıların faaliyet gösterdiği 5 han yıkıldı. Birçok usta şehir dışına çıktı. Esnaf iş yeri bulmaktan zorluk çekiliyor. Yeni ayakkabı yapımlarında bazı parçalara ulaşamıyoruz bu anlamda kösele ayakkabı yapamıyorum. Hazır ayakkabı imalatı ile tamirat yaparak mesleği ayakta tutmaya çalışıyorum. İş yerleri için başlanılan çalışmalar tamamlanırsa imalat sektörü daha da canlanacaktır. Bunun olacağına da inanıyor ve güveniyoruz” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir