Eğitim Emekçileri Güvenlik Endişesiyle Okula Gidiyor

Eğitim Emekçileri Güvenlik Endişesiyle Okula Gidiyor
Eğitim emekçileri, güvenlik endişesiyle okula gitmek zorunda kalıyor; bu durum, iktidarın plansızlığının vurgulanması gereken bir gerçek.

Malatya’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen EĞİTİM-SEN, EĞİTİM-İŞ ve ÖZGÜR EĞİTİM-SEN üyeleri,“Artık yeter, can korkusuyla çalışmak istemiyoruz, can güvenliğimi sağlansın, gerekli tedbirler alınsın” dedi.

“ Bu Ülkede Okulda Bir Öğretmen Öldürüldü”

Sendika üyeleri adına basın açıklamasını okuyan EĞİTİM-SEN Malatya Şube Eğitim Sekreteri, Ekin Simge Erdem Kutlu,“Evde, sokakta, okulda ve hayatın her alanında görülen şiddet, adeta gündelik hayatın bir parçasına dönüştü. Her gün bir şiddet ve cinayet haberlerine tanık oluyoruz. Maalesef son zamanlarda okullarımızda bu şiddet atmosferi içerisinde tehdit, taciz ve yaralama ve öldürme olayları şeklindeki zincirleme trajedinin birer parçası haline geldi. Eğitimcilere yönelik itibarsızlaştırma ve saldırı dalgasının son halkası bir eğitim emekçisi arkadaşımızı yaşamdan ve aramızdan koparıp aldı. Bu ülkede okulda bir öğretmen öldürüldü. Söz bitti, şiddetin, cinayetin tek bir failinin olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz.” diye konuştu.

grev1.webp

İktidarın ve MEB’in plansızlığı nedeniyle okulların güvenlik açısından ciddi risk altında olduğunu vurgulayan Kutlu, her suç gibi bu durumun da arkasında azmettiricilerin olduğunu belirtti ve onları çok iyi tanıdıklarını ifade etti.

grev2.webp

Eğitim Emekçileri Endişe İle Okula Gidiyor!

Kutlu açıklamalarının devamında,“Bizleri bugün okullarımızda açık hedef haline getirenler, liyakatsiz şekilde atandıkları koltukları bir hükümdarlık alanı gibi kullananlar, her fırsatta bizleri aşağılamaya çalışan mülkü amirlerdir. Öğretmenliğin aynı zamanda bir uzmanlık mesleği olduğunu görmezden gelenlerdir. Okullarda şiddeti körükleyenler, eğitime dair eleştiri ve önerilerimizi yıllardır, kulak tıkayan ısrar edenlerdir. Bizleri hedef haline getirenler her fırsatta emeğimizi küçümseyenler mesleğimizi itibarsızlaştıranlardır. Bugün eğitim emekçilerinin canlarından endişe ederek okula gidiyor olması işte bunların eseridir.” diyerek konuşmasını bitirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir