Erzincan Maden Kazası İle İlgili Çalışmalar Devam Ediyor

Erzincan Maden Kazası İle İlgili Çalışmalar Devam Ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE ve Mısır gezisinin ardından Erzincan'daki maden kazasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır ziyaretleri sonrasında Türkiye'ye dönüşte uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı. Erzincan'daki altın madeninde meydana gelen toprak kaymasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, büyük bir heyelan yaşandığını ve 600 madencinin çalıştığı bölgede 9 vatandaşın hâlâ toprak altında olduğunu belirtti. Erdoğan, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, olaya hızlı müdahale yapıldığını ve bölgede Vali ile İçişleri Bakanı'nın bulunduğunu aktardı. Ayrıca, BAE'ye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ı da bölgeye gönderdiklerini söyledi.

Bugün itibarıyla İçişleri ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlarının olayları yakından takip ederek çalışmaların koordinesini üstlendiğini bildiren Erdoğan,

"Bu heyelanın teknik incelemeleri, soruşturmaları başladı. Soruşturmaların neticesine göre adımlar mutlaka atılacaktır. Bu aşamada önceliğimiz madencilerimize ulaşabilmek." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir