Evde Bakım Maaşına Dev Zam! Ocak 2024 Evde Bakım Maaşı Kaç TL Olacak?

Evde Bakım Maaşına Dev Zam! Ocak 2024 Evde Bakım Maaşı Kaç TL Olacak?
Memur maaş katsayısına göre zamlanacak olan evde bakım maaşı kaç TL olacak?

Memurların toplu sözleşme görüşmelerinin ardından gözler artık 2024 yılı maaşlarında. Toplu sözleşmelerden yüzde 15’lik zammın kesinleşmesinin ardından artık enflasyon farkının hesaplanmasıyla birlikte yeni memur maaşları Ocak 2024’te belli olacak. Ocak ayında memurların maaşları belli olacağı gibi memur maaş katsayısına göre artış gösteren sosyal yardımların zamları da belli olacak. Yani, Ocak ayında çeşitli sosyal yardım paraları da zamlanacak.

Toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında memurlara yüzde 15 üzerine enflasyon farkı kadar zam yapılacağı netleşti. Enflasyon farkı açıklanmadığından henüz ne kadar zam yapılacağı belli olmasa da her 6 ayda bir memurların katsayısına göre zam yapılan evde bakım maaşı bir hayli merak edildi. Peki, 2024 Ocak ayında evde bakım maaşına ne kadar zam yapılacak? Evde bakım maaşı Ocak ayında kaç TL olacak?

evde-bakim-maasi.jpg

Ocak 2023 Memur Zammı Ne Kadar Olacak?

TÜİK tarafından açıklanacak olan 6 aylık enflasyon rakamlarına göre memurların zam oranı netleşecek. Son zamla 22 bin liraya yükseltilen en düşük memur maaşı, Ocak 2024’te tekrar zam alıyor olacak. Zam oranı ise yüzde 15’lik toplu sözleşmeye ek enflasyon farkının eklenmesiyle hesaplanacak. Böylelikle de yeni zam oranı netleşecek.

Çeşitli zam oranlarının konuşulduğu bugünlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memurlara yüzde 50’ye yakın zam yapılacağını kaydetti. Böylelikle yüzde 40 oranla yapılan hesaplamalar yerini yüzde 50’lik zamlı hesaplamalara bıraktı. Memur maaş katsayısına göre zamlanan sosyal yardım ödemeleri de en çok araştırılan konular arasında yer aldı.

evde-bakim.jpg

Ocak 2024 Evde Bakım Maaşı Ne Kadar Olacak?

Temmuz ayında enflasyon farkı ve yüzde 17.55’lik zamla emekli aylıkları toplam yüzde 19.77 oranında arttı. Evde bakım maaşı ödemeleri de 17.55’lik katsayı hesaplamasıyla 5098 liraya yükseltildi. Şimdi ise yüzde 15’lik toplu sözleşme zammı ile enflasyon farkının, memur maaşlarına toplam yüzde 40-50 civarında yansıması bekleniyor. Bu bilgiden hareketle evde bakım maaşına eğer yüzde 40 zam yapılacak olursa 7300 lira, eğer yüzde 50 zam yapılırsa da 7500 lira civarına yükselmesi bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir