EYT şartları değişti| Prim eksiği olanlara yeni emeklilik piyangosu son dakika duyuruldu

EYT şartları değişti| Prim eksiği olanlara yeni emeklilik piyangosu son dakika duyuruldu
EYT'den emekli olmak isteyenler prim eksiği nedeniyle kaçıranlar için tüm şartlar değişti. EYT'yi kaçıranlara yeni piyango vurdu.

EYT'yi kaçıran prim eksiği olan milyonlarca vatandaş için yeni erken emeklilik piyangosu duyuruldu. Uzun bir bekleyişin ardından prim eksiği olanlar için yeni düzenleme geliyor. Özellikle bağ-kurlu sigortalılar bu kararla sevinçten havalara uçacak. Yeni emeklilik düzenlemesi ile birlikte bağ-kurlulara bir kez daha erken emeklilik kapısı açılacak. Peki kimler bu düzenleme ile erken emekli olacak? Bağ-kurlulara erken emeklilik şartları ve yeni emeklilik düzenlemesi detayları haberimizde…

EYT'yi kaçıranlar için sabah saatlerinde TBMM’den Müjdeli Haber geldi. Yeni emeklilik piyangosu için geri sayım başladı. Özellikle prim eksiği olan bağ-kur'lular bu Müjde ile sevinçten havalara uçacak. Çünkü yeni düzenlemesi sayesinde milyonlarca vatandaşa bir kez daha erken emeklilik hakkı verilecek. 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olan ancak prim eksiği nedeniyle EYT'den yararlanamayan 1 milyon vatandaşa erken emeklilik hakkı geliyor. İşte TBMM'ye gelen emeklilik düzenlemesi ile ilgili son dakika detayları…

eyt-kapsami-1.jpg

EYT'Yİ KAÇIRANLARA YENİ ERKEN EMEKLİLİK MÜJDESİ

8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar için EYT düzenlemesi Mart ayında yürürlüğe girdi. Düzenleme ile birlikte yaş şartı olmadan prim gün sayısı ve emeklilik için yıl şartını taşıyanlar erken emeklilik dilekçesi verdi. Ancak bağ-kurlular için 9000 prim gün sayısı oldukça yüksek oldu. Bu nedenle milyonlarca bağ-kurlu vatandaş prim eksiği yüzünden EYT kapsamına giremedi. Şimdi bağ kurlular için yeni EYT kapısı aralanıyor. Prim eksiği olan bağ-kurlulara Sabah saatlerinde son dakika müjdesi geldi.

eyt-kapsami-2.jpg

ERKEN EMEKLİLİK DÜZENLEMESİ MECLİSE GELİYOR

Yeni erken emeklilik düzenlemesi ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçti. Özellikle prim eksiği olan bağ-kurlulara 5 yılı erken emeklilik hakkı tanıyacak olan yeni düzenleme TBMM’ye geliyor. Bağ-kurlulara erken emeklilik imkanı sağlayacak düzenlemenin torba yasada meclise sunulacağı öğrenildi. Bu düzenleme 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olan bağ-kurluları kapsayacak. Ayrıca 50 ve altı personel çalıştıran bağ kurlular yani küçük esnaflar kapsama alınacak.

Yeni emeklilik sistemi düzenlemesi ile birlikte bağ-kurluların SSK ile prim eşitlemesi yapılacak. Yani 7200 gün prim ile bağ-kurlular içinde artık emeklilik hakkı Mümkün olacak. 1800 günlük prim indirimi ile beraber BAĞ-KUR’ulara 5 yıl erken emeklilik fırsatı doğacak.

Bağ kurlulara erken emeklilik düzenlemesi için geri sayım devam ediyor. Ekim ayı bitmeden düzenlemenin TBMM gündemine gelmesi Yapılacak oylama ile birlikte kabul edilerek yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir