Günün Müjdesi Sabah Geldi! Hesaplara 5 Bin 98 TL Yatırıldı

Günün Müjdesi Sabah Geldi! Hesaplara 5 Bin 98 TL Yatırıldı
Aile Bakanlığı her ay ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatırılması gereken ödemeleri yatırıyor.

Ekonominin günden güne zorlaşan zamanlarımızda devletin sunmuş olduğu yardımlar vatandaşlar tarafından önemli bir rol alıyor. Devletin sunduğu bu yardımlardan haberdar olmak isteyen kişiler haberleri ve gündemi yakından takip ediyor. Vatandaşlar hangi kriterlerde destek verildiğini an ve an takip ederken kendisini ilgilendiren bölümleri kaçırmak istemiyor.

aile-1.jpg

Vatandaşların ekonomik açıdan zorlandığı zamanlarda devletin yardımda bulunması bir nebze olsun insanları rahatlatıyor. Aile ve Sosyal Yardımlaşma Bakanlığı'nın destek verdiği kişiler aydan aya hesaplarında bu yardımları görüyor. Aile Ve Sosyal Yardımlaşma Bakanlığı çeşitli kollarda yaptığı ödemeler ile vatandaşlarını yalnız bırakmıyor. Son olarak Önümüzdeki ay yatacak olan yardımlarda vatandaşların alacakları yardım miktarları konusunda zam konuşuluyor mu merak uyandırıyor.

deme-1.jpg

Aile Ve Sosyal Yardımlaşma Bakanlığı her sene zamları asgari ücretle bir mi uyguluyor yoksa ayrı bir zam hesaplama sistemine mi sahip vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bu bütün soruların cevaplarını vermek için araştırmalar sürüyor.

ÖDEMELER HESAPLARDA

Engelli vatandaşların bakımı için her ay hesaplara yatırılan evde bakım maaşı ödemeleri her ayın kaçında başlıyor ve ay sonuna kadar devam ediyor. Konu ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, yaptığı açıklamasında, şunları dile getirmişti:

“Bakıma ihtiyacı olan tam bağımlı vatandaşlarımız ve aileleri için sağladığımız Evde Bakım Yardımı ödemelerini hesaplara yatırmaya başladık.

Bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardım programlarımızı şeffaf bir anlayışla sürdürüyor, Türkiye Yüzyılı vizyonumuz çerçevesinde çalışmaya devam ediyoruz”

deme-2.webp

EVDE BAKIM MAAŞI NASIL SORGULANIR?

Evde bakım maaşı sorgulama için e-devlet üzerinden ya da SMS ile işlem sağlayabilirsiniz. E-devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra arama bölümüne “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazmanız yeterli. Burada karşınıza çıkacak sayfa üzerinden detayları görebilirsiniz.

SMS ile sorgulamak için de BAKIYE yazara 4747’ye SMS atarak hesabınızdaki para takibini sağlayabilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Evde bakım maaşı geçtiğimiz yıl 4 bin 336 TL olarak ödeniyordu. Gelen son zam ile evde bakım maaşı 5bin 97 TL olarak hesaplara yatırılıyor. Ödemelere ocak ayında asgari ücretle birlikte tekrar zam uygulanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir