Hastalık ve Engel Yüzünden Oy Kullanamayanlar Dikkat

Hastalık ve Engel Yüzünden Oy Kullanamayanlar Dikkat
Hastalığı veya engeli nedeniyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin, Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde 'Seyyar Sandık'ta oy kullanabilmeleri için yakınlarının ilçe seçim kurulu başkanlığı ya da muhtarlıklara başvuruda bulunmaları gereken süreç başlamıştır.

Hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin, Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde 'Seyyar Sandık'ta oy kullanabilmeleri için yakınlarının ilçe seçim kurulu başkanlığı ya da muhtarlıklara başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Yatağa bağımlı seçmenlerin, oy kullanma imkanını sağlayan "seyyar sandık" uygulaması, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde de devam edecektir.

Seyyar sandık uygulamasıyla hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenler, engelli beyan formuyla bir yakını aracılığıyla yapılan başvurular sonrasında, Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği kriterlere göre başvurusu kabul edilen seçmenler, seyyar sandıklarda oy kullanabileceklerdir.

Yatağa bağımlı hastalar için seyyar sandık uygulaması ilk kez Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde hayata geçirilmişti. Yatağa bağımlılık kriteri aranan uygulama kapsamında, 17 bin 258 seçmen bin 303 sandıkta oy kullanmıştı.

Seyyar sandıklarda oy kullanma hakkı elde etmek isteyen hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenler, başvurularını 4 Ocak itibariyle yapmaya başlayabilirler. Başvurular, 17 Ocak tarihine kadar devam edecektir.

SEYYAR SANDIKTA OY KULLANMAK İÇİN NE YAPMALI?

Hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin, seyyar sandıkta oy kullanabilmeleri için bir yakını, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) internet sitesinde bulunan ya da ilçe seçim kurullarından temin edilebilecek "Seyyar Sandık Kurulu Talep Formu"nu almalıdır. Bu form, ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa başvurularak işleme konulacaktır. Bu başvurular, 4-17 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir