Hava Ambulans Eğitimi: Erzincan'a Bilgilendirme

Hava Ambulans Eğitimi: Erzincan'a Bilgilendirme
Sivas hava ambulans ekibi, Kemah, Refahiye ve İliç ilçelerini kapsayan sorumluluk alanında, Erzincan İl Ambulans Servisi'ne operasyon süreçleri hakkında bilgi verdi.

Erzincan İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezi çalışanlarına yönelik, hava operasyon süreçleri ve helikopter ambulans ekipmanlarının tanıtıldığı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Erzincan Toplum Sağlığı Merkezi Salonunda yapılan eğitimde, helikopter ambulanslarda bir tıp doktoru, bir sağlık personeli, sivil havacılık mevzuatına uygun bir baş pilot ve yardımcı pilot olmak üzere dört personelin bulunduğu vurgulandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen illerde konuşlandırılan hava ambulans helikopterleri, kendi bölgesindeki sevk ve idare işlemleri için ilgili ilin 112 Komuta Kontrol Merkezi tarafından yönetilmektedir. Ambulans helikopterlerin bölge dışına sevk ve idaresi ise Sağlık Bakanlığı Hava Operasyon Merkezi tarafından gerçekleştirilmektedir.

Erzincan'ın Kemah, Refahiye ve İliç ilçelerinin Sivas hava ambulans ekibi sorumluluk alanı içinde olduğu belirtilerek Sivas hava ambulans ekibi personellerinden Kaptan Pilot Tamer Özbek ve Doktor Önder Karaman tarafından Erzincan İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezi çalışanlarına hava operasyon süreçleri ve helikopter ambulans ekipmanlarının tanıtıldığı bilgilendirme yapıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir