Hedefte Borsa Ve Döviz Var, Büyük Vergi Uygulaması Yolda

Hedefte Borsa Ve Döviz Var, Büyük Vergi Uygulaması Yolda
Bankada döviz hesabına sahip olanlar, Hazine’nin dövizli kağıtlarından alan ve hisse senedinden kazanç sağlayanların verecekleri verginin yüzde 40’a yükseltilmesi için yetki alınacağı iddia edildi.

Sözcü'de yer verilen habere göre; AKP'li milletvekillerinin TBMM'ye sunduğu yeni torba yasa teklifleri arasında dövizden elde edilen faiz gelirleriyle borsadan elde edilen paralara uygulanan vergi oranlarını yüzde 40'a kadar çıkarabilmesi yönünde ve konuyla alakalı AK Parti'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yetki veriliyor.

borsa-2.jpg

HEDEFTE BORSA VAR

Torba teklifin 12'nci maddesinde yabancı para cinsinde ihraç edilen menkul kıymetlerden sağlanan getiriler ile bankalara döviz cinsinden açılmış hesaplardan kazanılan faiz ve kâr payı getirilerinden yüzde 40'a kadar vergi uygulanması konusunda Cumhurbaşkanı'na yetki verilmesi düşünülüyor.

Mevcut artırma yetkisi günümüzde yüzde 30'la sınırlı ve vergi yükü yüzde 25'e kadar çıkarıldı.

borsa-3.jpg

Kanun yürürlüğe girmesi sonrasında yetki tam kullanılırsa Hazine'nin döviz yerine Türk Lirası borçlanma senetlerini almak ve bankalara döviz yerine TL hesabı açmak daha avantajlı bir hal alacak. Torba yasa teklifiyle Cumhurbaşkanı'nın, borsada hisse senedi alım satımından elde edilen gelir ve kazançlara uygulanan vergi oranlarını yüzde 15'e kadar çıkarma yetkisinin, ‘yüzde 40'a kadar' şeklinde yükseltilmesi düşünülüyor.

borsa-4.jpg

Bu yetki, hisse senetlerinin ihraç tarihi, ihraç edenler, hesabın açılış tarihi ve türüne göre farklı oranlar kullanılabilecek. Vergi yetkisi şaun artış değil indirim odaklı kullanılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir