Kışla Caddesi'nde Yıkım Planı Netleşti

Kışla Caddesi'nde Yıkım Planı Netleşti
Malatya'nın en canlı, en yoğun trafiğe sahip bölgesi olan Kışla Caddesi, rezerv alanına dahil edildi. Şehirdeki tek ışıklı bölge olarak kalan Kışla'da yıkım sürecinin nasıl gerçekleşeceği belirlendi.

Malatya'da 6 Şubat 2023 depreminin ardından zarar gören Kışla Caddesi'nde, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Er, yıkım sürecine dair bilgileri paylaştı. Er, katıldığı televizyon programında, Kışla Caddesi'ndeki esnafı doğrudan etkileyen konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Konteyner, Kışla Caddesi'ne yerleştirilecek!
Hülya Kaya'nın sorularını yanıtlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı (MBB) adayı Er, yerel televizyon kanalı ER TV'de Kışla Caddesi'nin kentte aydınlatmanın sürdüğü tek cadde olduğunu belirtti. Er,

“Kışla Caddesi esnafımız duysun. Orası bir proje alanı ilan edilmiş. Demişler ki burayı bir an önce boşaltın. Malatya’mızın tek ışık yanan yeri orası, tek hareketli yeri orası. Orayı birden işlevsiz hale getirdiğiniz zaman olmaz. Esnaf da orada haklı, şehir içinde doğru olmaz. O proje büyük bir alan, arka taraftan inşaatlar devam edecek; yani o projenin devam etmemesi söz konusu değil. Ne yapacağız, ondan sonra da o dükkânlar yıkılacak ama dükkânlar yıkılmadan öncede Kışla Caddesi’nde konteynerler koyarak insanlarımızın mağduriyet yaşamadan mümkün mertebe ticaretlerini devam ettirmelerini sağlayacağız.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir