Kızıldaş: Demokrasi Dersi Verildi

Kızıldaş: Demokrasi Dersi Verildi
Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, adaylığının düşürülüp itiraz sonucu devam etmesiyle ilgili, "Demokrasi dersi verildi" değerlendirmesini yaptı.

Malatya'nın Arguvan ilçesinde Mehmet Kızıldaş'ın adaylığı için ilçe seçim kurulu 'aday olamaz' kararı verirken, il seçim kurulu ise yapılan itiraz sonrası 'aday olabilir' kararı aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) aday gösterilmeyince istifa eden ve Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Arguvan Belediye Başkan adayı olacağını açıklayan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, seçim yasasının 'Bir partiden belediye başkan aday adayı olan bir başka partiden aday olamamaktadır' kararı gereğince bağımsız aday olduğunu belirtmişti.

CHP Malatya İl Örgütü'nün ilçe seçim kuruluna başvurusu üzerine Mehmet Kızıldaş'ın adaylığı düşürüldü. Kızıldaş, bu karara itiraz etti.

İl seçim kurulu, CHP'nin 26 Şubat tarihinde Arguvan ilçe seçim kuruluna yaptığı başvuru sonucunda bağımsız adaylığı iptal edilen Mehmet Kızıldaş'ın, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinde aday olabileceğine karar verdi.

“ İLÇE SEÇİM KURULU KARAR VERDİ”

Mehmet Kızıldaş, adaylığına ilişkin yaşananlarla ilgili,

“İlçe seçim kurulundan bizi aradılar, “Adaylığınızla ilgili bir itiraz var, bunu tebliğ etmemiz gerekiyor. Gelin, alın” dediler. Haberim yoktu. Ne olduğunu sorduğumda, “Cumhuriyet Halk Partisi adaylığınıza itiraz etti” dediler. İlçe seçim kurulu da itirazı değerlendirmiş ve 4’e 3 oy kullanılmış ve adaylığımız düşürülmüştü. Bizde karşı itiraz dilekçemizi yazdık. İl seçim kuruluna itirazımızı sunduk, 3 hakim toplandı ve kararını verdi. Oy birliğiyle bizim lehimize karar verdi. Bu ülkede hala hukuku uygulayan, sahip çıkan hakimler var. Buradan birilerine de demokrasi dersi verildi. Birileri de bunu görmüş oldu” açıklaması yapıldı.

“DÜŞÜNCEMİZ VE İNANCIMIZ ORTADA”

Kızıldaş, “Bağımsız aday olacaksınız, seçimi kazandığınız taktirde Türkiye İşçi Partisine mi geçeceksiniz?” sorusuna,

“Gelecekte söyleyeceğiz. Nereye gideceğimiz, düşüncemiz ve inancımız belli. Seçimden sonra söyleyeceğiz. Sürpriz olsun” yanıtını verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir