Konteyner Elektrik Ücreti Kapıda

Konteyner Elektrik Ücreti Kapıda
Kahramanmaraş depremlerinden bir yıl sonra Malatya'da bireysel konteynerlerde yaşayanlara abonelik şartı geldi. Şubat'tan itibaren elektrik kullanımı faturalandırılacak.

Malatya'da depremin ardından bireysel konteyner talebinde bulunan vatandaşlar, Parkende Satış Sözleşmesi yapmamaları durumunda kaçak kullanım nedeniyle yasal işlemlerle karşılaşacak. Konteyner alan vatandaşların elektrik bağlatmak istediklerinde, Parkende Satış Sözleşmesi ile abonelik almak zorunlu hale getirildi. Aksi takdirde, vatandaşların elektrik kullanımı kaçak statüsünde değerlendirilecek.

Konu hakkında bilgi veren Yeşilyurt İlçesi Tecde Muhtarı Ali Yiğit, bu önlemin mağduriyet yaşanmaması amacıyla alındığını belirterek, bireysel konteynerlerde kalan depremzedeleri uyarmıştır. Muhtar Yiğit, bireysel konteynerlere elektrik aboneliği verileceğini ifade ederek, Parekende Satış Sözleşmesi yapmanın şart olduğunu belirtti.

Muhtar Yiğit, AFAD tarafından konteyner verilmeyen, evi ağır ya da orta hasarlı olan ve mahallesinde veya bahçesinde bireysel konteynerde kalan vatandaşların bu ay içinde Parekende Satış Sözleşmesi yapmak zorunda olduklarını vurguladı. Bu sözleşmenin yapılması durumunda faturalandırmaya geçileceğini aktaran Yiğit, sözleşme yapmayanların elektriklerinin kesileceğini belirtti.

Muhtar Yiğit, bireysel konteynerlerin elektrik faturası ödeyeceğini hatırlatarak, abonelik ücretinin 750 TL olduğunu duyurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir