Malatya Gözlerini 15 Ocak'a Dikti

Malatya Gözlerini 15 Ocak'a Dikti
AK Parti’de Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağı büyük bir merakla beklenirken, dikkatler 15 Ocak tarihine odaklandı.

31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek mahalli idareler seçimleri için siyasi partiler, aday belirleme süreci için hızlı bir tempoyla çalışıyor. 7 Ocak'ta İstanbul'da düzenlenen aday tanıtım toplantısında bazı adaylar açıklanmışken, 15 Ocak'ta Ankara'da gerçekleştirilecek toplantıda Ankara ve İzmir dahil olmak üzere 48 ilin belediye başkan adaylarının açıklanması planlanıyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayının aslında 7 Ocak'ta tanıtılması bekleniyordu, ancak genel merkezle yapılan görüşmeler sonucunda bu tarih 15 Ocak'a ertelendi. Başlangıçta mevcut belediye başkanı Selahattin Gürkan'ın adının açıklanması beklenirken, 15 Ocak'a yaklaşılırken ibre Sami Er'e dönmüş durumda.

15 Ocak'ta ATO Congressium'da, 17 büyükşehirin yanı sıra 31 ilin belediye başkan adayları açıklanacak. Bu süreçte aday belirleme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ederken, Malatya'da da büyük bir merak ve heyecan içinde bekleyiş sürüyor.

Malatya'da, AK Parti'nin açıklanması beklenen isimler arasında mevcut belediye başkanı Selahattin Gürkan ile 2008-2011 yılları arasında Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini yapan Sami Er'in ismi ön plana çıkıyor.

AK Parti, Seçim Beyannamesi'ni ise 15 Ocak'taki toplantının ardından ayrı bir programda açıklayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir