Malatya Kayısı Ticaret Merkezi Faaliyete Geçiyor

Malatya Kayısı Ticaret Merkezi Faaliyete Geçiyor
Malatya'nın dünya markası kayısısına katkı sağlayacak Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi, bu ay faaliyete geçiyor.

Malatya kayısısının dünya piyasasındaki konumunu güçlendirmek ve ihracatı artırmak amacıyla oluşturulan Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi, bu ayın sonunda faaliyete geçecek. Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Ticaret Borsası ve Fırat Kalkınma Ajansı işbirliğiyle hayata geçirilen merkez, şehirde faaliyete başlamak üzere olan en önemli tesislerden biri olarak öne çıkıyor. İşletmelerin şu anda taşındığı merkez, özellikle depremlerin etkisiyle kentte yeniden inşa edilen önemli bir tesis olarak dikkat çekiyor. Malatya Ticaret Borsası Başkan Vekili Erhan Almendi, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin kentte ciddi hasara neden olduğunu ve şehirdeki toparlanmanın birinci yıl döneminde yeni yeni başladığını belirtti. Almendi, Malatya'da 50 bine yakın ailenin geçimini kayısı üretiminden sağladığını ifade ederek, bu alandaki faaliyetleri desteklemek amacıyla 1,5 yıl önce Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi'nin temellerinin atıldığını açıkladı. Deprem sonrasında yaşanan işçi sıkıntısı nedeniyle inşaatın süresinin uzadığını söyleyen Almendi, merkezin 170 dönüm arsa üzerine kurulduğunu ve içinde 460 dükkan, 100 depo ve 85 ofis bulunduğunu belirtti.

"Malatya Kayısısına Büyük Katma Değer Sağlayacak"
Almendi, bu yıl merkezde 500-550 milyon dolarlık bir ticaret hacmi beklediklerine vurgu yaparak, şunları ifade etti:

"Yeni pazarımıza çok yaklaşıyoruz. Şubat ayının sonunda Malatya'daki tüm kayısı ticareti yapan ihracatçılarımız ve esnafımız burada faaliyete başlayacak. İhracat rakamlarımız geçen yıla göre biraz düşük olsa da, yeni yeni toparlanıyoruz ve daha iyiye gideceğiz. Bu yer, Malatya kayısısına büyük bir katma değer sağlayacak. Taşındıktan sonra ihracat rakamlarında yeni hedeflerimiz olacak. Umutla bekliyoruz."

"Yeni Pazar, Köylümüz, Çiftçimiz İçin Daha Uygun"

Merkezde faaliyet gösterecek Akdağlar Gıda firması sahibi ve Malatya Ticaret Borsası Meclis Kurulu Üyesi Cevdet Akdağ, şu anda Büyük Şire Pazarı'nda faaliyet gösterdiklerini belirtti. Yeni pazarın eski ve atıl olan Büyük Şire Pazarı'ndan daha uygun olduğunu ifade eden Akdağ,

"Bu yeni pazar, köylümüz ve çiftçimiz için daha uygun ve daha iyi imkanlara sahip. Ayrıca yurt dışından gelecek misafirlerimiz için de daha elverişli bir ortam sunacak."
dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir