Malatya Trafik Sorununu Çözmek İçin Alternatif Yollar İle Çalışıyoruz

Malatya Trafik Sorununu Çözmek İçin Alternatif Yollar İle Çalışıyoruz
Başkan Gürkan, Malatya'ya getirdikleri alternatif yollarla ilgili, "Trafik sorunlarına çözüm için göreve geldik. 2019'da başladık." dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Alparslan Türkeş Bulvarı'nı Kuzey Kuşak Yolu'na bağlayan bağlantı yolu üzerinde incelemelerde bulundu. Bağlantı yolunun tamamlandığını belirten Başkan Gürkan, yolun şehre hayırlı olmasını diledi.

MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, inceleme gezisi sırasında bağlantı yolu hakkında bilgiler verdi:

"Eski 1 gidiş 1 geliş yol, Ergenekon Köprüsü bölgesinde, 3 gidiş 3 geliş olarak yeniden düzenlendi. Bu yıl, Alparslan Türkeş Bulvarı'nın devamındaki 5 kilometrelik kısmı tamamlandı. Bisiklet yolları, aydınlatma, kaldırımlarla donatılmış güzel bir yol. Şimdi sadece orta refüj ağaçlandırması kaldı, yaz mevsiminde tamamlanacak. Önceden atıl ve karanlık olan bölge, tamamlanan yol çalışmaları ile Kuzey Kuşak Yolu'nun önemli taşıyıcı yollarından biri haline geldi."

1920'de inşa edilen, Malatya'nın ana arteri haline gelen yol, Başkan Gürkan tarafından vurgulanarak şu ifadelerle belirtildi:

"Malatya, trafik sorunlarıyla boğuşan şehirlerden biriydi. 2019'da göreve geldiğimizde en büyük sorun yol ve ulaşım idi. Tek arter ve aksa sıkışmış bir şehrin trafik sorunu kolayca çözülemezdi. Çünkü o dönemdeki tek yol, 1920'lerde açılmış ve şehrin ana yolu olmuştu. Ancak o zamanlarda az sayıda araç vardı; şimdi ise 250 bine yakın motorlu araç var. Bu nedenle tek ana arterin günümüz ihtiyaçlarına cevap vermesi mümkün değil.

Göreve geldiğimizde, Anayurt Bulvarı'nı ana aksa alternatif yol olarak bağlayarak trafiği rahatlatmıştık. Ardından Kuzey Kuşak Yolu'nu alternatif yol olarak inşa ettik. Alper Tunga Bulvarı, Güney Kuşak Yolu ve Danişmend Gazi Bulvarı ile şehir trafiğini rahatlattık. Şu anda bulunduğumuz alan ise Alparslan Türkeş Bulvarı'nın devamı ve yeni açılan bulvarın çevre yolunu taşıyan Kuzey Kuşak Yolu'nun bağlantı yoludur. 3 gidiş 3 geliş şeklinde yaklaşık 5 kilometrelik alanda, yaya kaldırımları, bisiklet yolları, orta refüj, aydınlatma ve peyzaj ile donatılmış güzel bir yol oluşturduk.

Bu yol, Kuzey Kuşak Yolu'nu Anayurt Bulvarı'na, Anayurt Bulvarı'nı ana aksa, ana aksı Danişmend Gazi Bulvarı'na, Danişmend Gazi Bulvarı'nı Alper Tunga Bulvarı'na bağlayarak Güney Kuşak Yolu'na ulaşan bir yol olarak planlandı. Yolumuzun Malatya'ya hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir