Malatya Yeni Sistemle Karaciğer Naklinde Dünya Lideri

Malatya Yeni Sistemle Karaciğer Naklinde Dünya Lideri
İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Merkezi, dünyada ilk kez 6'lı çapraz karaciğer nakli yaptı. Toplamda 3,664 hastaya başarıyla nakil gerçekleştirildi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, "İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Merkezi, dünyada ilk kez 6'lı çapraz karaciğer nakli operasyonunu başarıyla gerçekleştirdi. Bu, sadece üniversitemiz ve ülkemiz için değil aynı zamanda dünya çapında sağlık ve organ nakli için de çok önemli bir gelişmedir" dedi. Güçlü ve uzman bir ekibin nakilleri gerçekleştirdiğini ifade eden Kızılay, "Bu üstün başarı Prof. Dr. Sezai Yılmaz başkanlığında, 100 kişiyi aşan sayıda işine âşık nakil ekibimiz ile gerçekleştirildi. Tüm ekibimize teşekkür ediyorum. Kendileri ile gurur duyuyorum. Bu başarıyı duyurmamızı sağlayan Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca'ya müteşekkiriz" şeklinde konuştu.

Rektör Kızılay, İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü'nün Avrupa ve dünya genelinde önemli bir başarı elde ettiğini belirterek, "İnönü Üniversitesinde 85 hastaya çapraz karaciğer nakli yapıldı. Şimdiye kadar toplam 3664 hastaya başarıyla karaciğer nakli gerçekleştirildi. Bu rakam, merkezimizin deneyimi ve başarısını gösteren somut bir kanıttır" ifadelerini kullandı.

İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü, daha önce 4’lü ve 5’li çapraz karaciğer naklini gerçekleştirdikten sonra 6'lı çapraz karaciğer nakli operasyonu ile bir kez daha dünya genelinde bir ilki başardı. Şu ana kadar 85 hastaya çapraz karaciğer nakli yapıldığı vurgulandı. Malatya, çapraz karaciğer nakliyle dünyanın zirvesinde yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir