Malatya'da AK Parti Kulisleri Hareketlendi

Malatya'da AK Parti Kulisleri Hareketlendi
AK Parti'de Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayının açıklanmasına yönelik beklentiler sürerken, parti içi kulislerde hareketlilik yaşanıyor.

AK Parti’de, 31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in AK Parti'nin 31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimlerdeki aday belirleme süreciyle ilgili “Cumhurbaşkanımızın seçimlere hazırlık mesaisi yoğun şekilde devam ediyor. Adaylarımızın ilk bölümünü hafta sonu Haliç Kongre Merkezi'nde açıklayacağız. Büyükşehirler ve şehirleri kapsayacak” açıklamasından sonra gözler pazar gününe çevrilmişti.

Genel merkez düzeyinde Malatya ile ilgili çalışmalar bir süre önce tamamlanırken, büyükşehir adayının kim olacağı merak ediliyordu. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı adayının da pazar günü açıklanması beklenirken, AK Parti içerisindeki kulislere göre sürecin biraz daha uzayacağı iddia edildi.

Mevcut başkan Selahattin Gürkan yanı sıra eski milletvekili Öznur Çalık ve Fatih Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Malatya eski İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er’in ismi ön plana çıkmıştı.

Genel merkez düzeyinde üç isim arasından bir isimde mutabık kalındığı ve isminin 7 Ocak Pazar günü açıklanacağı ancak diğer adayların itirazları üzerine yeniden bir değerlendirme yapılabileceği ileri sürüldü.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir