Malatya'da Büyük Gün Geldi

Malatya'da Büyük Gün Geldi
AK Parti'nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklama tarihi olarak 18 Ocak Perşembe günü belirlenmiştir. Adayın açıklanması büyük bir merakla bekleniyor.

AK Parti, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri için aday belirleme çalışmalarına odaklandı.

Bazı adaylar, 7 Ocak'ta İstanbul'da düzenlenen tanıtım toplantısıyla açıklanmıştı. Ancak, 15 Ocak'ta yapılması planlanan aday tanıtım toplantısı, Pençe-Kilit Operasyonu'ndan gelen şehit haberleri nedeniyle iptal edildi. Parti kaynaklarına göre, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayının da açıklanacağı aday tanıtım toplantısı, 18 Ocak Perşembe günü saat 14.00'te ATO Kongre Merkezi'nde düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17'si büyükşehir olmak üzere toplamda 48 belediye başkan adayını daha açıklayacak.

Malatya'da uzun süredir merakla beklenen 'AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olacak?' sorusu, yarın gerçekleştirilecek aday tanıtım toplantısıyla cevap bulacak. Mevcut belediye başkanı Selahattin Gürkan ile Malatya'da bir dönem İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini yapan Sami Er ve eski milletvekili Öznur Çalık'ın ismi listede öne çıkıyor.

7 Ocak'ta yapılan toplantı öncesinde, mevcut belediye başkanı Selahattin Gürkan'ın isminin açıklanması beklenirken, genel merkezle yapılan görüşmelerin ardından ismin açıklanması ileri bir tarihe ertelenmişti. İstanbul'daki aday tanıtım toplantısında Malatya adayı belirtilmemiş, öne çıkan isim mevcut belediye başkanı Selahattin Gürkan olmuştu.

18 Ocak'ta gerçekleştirilecek olan ikinci aday tanıtım toplantısı öncesinde, Sami Er'in ismi ön plana çıkarken, yapılacak açıklama büyük bir merakla bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir