Malatya'da Deprem Mağdurlarının Çığlığı

Malatya'da Deprem Mağdurlarının Çığlığı
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, 6 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıl geçtiğini, Malatya'da halkın 'Sesimizi duyan var mı?' şeklindeki sorusunu dile getirdi.

Gökçen, TBMM'deki konuşmasında, 6 Şubat'ta CHP milletvekilleriyle birlikte Malatya'ya giderek depremin birinci yılı dolayısıyla halkla buluştuklarını belirtti.

Gökçen,

“Malatyalılar, büyük depremin ardından geçen bir yılın ardından hala ‘Sesimizi duyan var mı?’ diye soruyor. Aynı ilk günkü gibi. O gün insanlarımız enkaz altında can verirken, çadır satanlar, yakınlarına ‘terbiyesiz’ diyenler, sosyal medyayı kısıtlayanlar, deprem vergilerini ve bağışları çarçur edenler, depremin birinci yılında rutubetli, su sızdıran ve ısınmayan konteynerlerde; kadınları, çocukları, engellileri ve yaşlıları zorlu bir yaşama mahkûm etmiş durumdalar. Malatya Valiliği ise etkinlikleri yasaklama konusunda meşgul” şeklinde konuştu.

Gökçen, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Malatya’da bir yıl içinde verilen konut teslim sözleri hala yerine getirilmemiş durumda. Birinci yılda tekrar soruyoruz; halkımızın sesini duyan var mı?” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir