Malatya'da Emekliler Ayaklandı! 'Keşke Depremde Ölseydik'

Malatya'da Emekliler Ayaklandı! 'Keşke Depremde Ölseydik'
PTT Sokak'ta toplanan emekli vatandaşlar, yaşamlarındaki zorlukları vurgulayarak 6 Şubat 2023 depreminin ardından yaşanan sıkıntılara dikkat çekti.

Malatya'da, emekliler gelir düzeylerinin dünya genelinde son sıralarda olduğunu ve yaşam kalitelerinin Pakistan'ı geçerek dünya ikincisi olduğunu iddia ederek hükümete seslerini duyurmaya çalıştılar.

PTT Sokak'ta bir araya gelen emekli vatandaşlar, yaşamlarının giderek zorlaştığını vurgulayan bir basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasında, Birleşik Emekliler Sendikası Malatya Temsilcisi Haydar Göktaş, 6 Şubat 2023 depreminin üzerinden 13 ay geçtiğine dikkat çekerek, yaşanan zorlukları dile getirdi.

Temsilci Haydar Göktaş,

“Normal şartlarda, zaten Temmuz 2023'te deprem bahane edilerek verilmeyen, gasp edilen maaş artışı yapılmadığı için perişan olan emeklileri, deprem sonra yaşayamaz hale getirdiler. Ocak ayında üç kez yapılan maaş artışına rağmen bir türlü aylığı 10 bin lirayı bulmayan emeklilerin yoksulluğu kat be kat arttı. Aslına bakarsanız, depremde hepimiz öldük ama sadece bazılarımız gömüldü. Kalanlara adeta 'keşke ölseydik de deprem sonrası yaşatılan eziyeti görmeseydik dedirttiler.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir