Malatya'da Kura Çekiminde Hata! Hak Sahipleri Ne Yapmalı?

Malatya'da Kura Çekiminde Hata! Hak Sahipleri Ne Yapmalı?
Kahramanmaraş'taki 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından Malatya'da yapılan deprem konutları dağıtımında AFAD'ın kura çekiminde sorunlar yaşandı.

Malatya'da 17 Şubat'taki deprem konutları kurasında birden fazla kişiye çıkan bazı konutlar tespit edildi. Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Abdulvahap Ortaç, aynı kapı numarasından birden fazla müracaat olduğunu belirterek, sistemin bu durumu müşterek hak sahibi olarak gösterdiğini ifade etti. Ortaç, sayısal bir hata olduğunu ve bu durumun düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

Kurada Hata

Ortaç,

“Bazı komşularımızın tapu bağımsız bölümü ile daire noları farklı olduğundan aynı kapı numarasından birden fazla müracaat olunca sistem müşterek hak sahibi olarak gösterdi. Aynı daireye birden fazla kişi müştereken hak sahibi olarak kuraya girmekte. Bazılarına daire çıkmakta fakat bu dairede başka bir hak sahibi de görünmekte. Bu ve benzeri sayısal hataların düzeltilmesi gerekmektedir.” dedi.

Hak Sahipleri Nasıl İşlem Yapmalı?

Ortaç, bu konuda ne yapılması gerektiğini de anlatarak, şöyle konuştu:

“Ne yapmalıyız. Müşterek hak sahibiyseniz ve ortağınız ya da mirasçınız değil se sayısal hata vardır. E-devletten kontrol edin ve gereken itirazda bulunun. Kuraya katılma hakkınız varsa hak sahibi olduysanız bulunduğunuz mahalle muhtarı ile iletişime geçin.”

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir