Malatya'nın Sahibi Malatyalılar Olacak

Malatya'nın Sahibi Malatyalılar Olacak
AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Er, seçim çalışmalarını sürdürüyor.

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Er, Malatya'nın yeniden inşası konusunda İnönü Üniversitesi ile işbirliği yapacaklarını açıkladı. AK Parti İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Sami Er, AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan adayı İlhan Geçit ve AK Parti Battalgazi Belediye Başkan adayı Bayram Taşkın ile birlikte İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ı ziyaret etti. Yapılan açıklamada, Er'in Malatya'nın yönetiminde Malatyalıların aktif rol alacağını ve bu konuda her platformda bunu vurguladığını belirtti.

ÜNİVERSİTEMİZLE İSTİŞARELİ ÇALIŞACAĞIZ

Üniversitelere Malatya'nın inşa sürecinde çok büyük bir görev düştüğünü ifade eden Er, şunları kaydetti:

"Hem üniversite sanayi iş birliğinin hem belediye ve üniversite iş birliğinin sürekli ve daim olması gerektiğini düşünüyorum. Malatya'nın yaralarının sarılması, bir an önce küllerinden yeniden doğması için üniversitemizle çok ciddi işbirliği yapılması gerektiğini düşünüyorum. Malatya'mızın birikmiş bir takım imar hareketleriyle ilgili sorunları var. Üniversitemizin gerek yerinde dönüşümle ilgili yapılacak olan çalışmalar, gerekse orta hasarlı binaların güçlendirme projeleriyle ilgili bulunan aksaklıklar ve daha birçok konuya hakim olduğunu gördüm. Depremin sadece imar hareketleriyle ilgili değil toplumsal bir takım sıkıntıları da var. Bunların da giderilmesi hususunda üniversitemizle iş birliği yapacağız. Her alanda üniversitemizle istişareli çalışacağız.”

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, deprem sonrasında şehrin yeniden yapılanma sürecinde belediye başkan adaylarının büyük bir sorumluluk üstlendiğini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir