MEB Köklü Değişikliği Yapıp Takvimi Duyurdu! Tüm Öğrenciler Bu Tarihte Ortak Sınav Olacak

MEB Köklü Değişikliği Yapıp Takvimi Duyurdu! Tüm Öğrenciler Bu Tarihte Ortak Sınav Olacak
Milli Eğitim Bakanlığı lise ve ortaokul öğrencilerinin gireceği ortak sınavları duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan yeni bir açıklamada, ortaokul ve liselere ilk kez uygulanması planlanan ortak sınavın tarihleri açıklandı. Bakanlık, ortaokul ve lise öğrencilerinin sınavları il ölçme değerlendirme merkezlerinde değerlendirilirken, soruları MEB hazırlıyor olacak. Böylelikle de öğrencilere merkezi bir tespit sınavı yapılmış olunacak. Böylelikle de yurt genelinde aynı kıstaslarda sınavlar yapılmış olunacak.

MEB’in aldığı yeni karar doğrultusunda, öğrencilerin gelişimlerini takip etmenin ve müfredatın uygun bir şekilde işlenmesinin sağlanması adına ortak sınav yapılacağı duyuruldu. Bu kapsamda bu yıl ilk kez ortaokul 6. sınıfların Türkçe ve Matematik dersleri, Lisa 9. Sınıfların ise Türk dili ve edebiyatı ile Matematik derslerinin ikinci yazılı sınavları, ülke genelinde ortak olarak yapılacak.

Lise ve Ortaokulların Ortak Sınav Tarihi Belirlendi

meb-ortak-sinav.jpg

Verilen karar doğrultusunda ilk ortak sınavlar 6. Sınıf öğrencilerinin Türkçe ve Matematik dersleri için yapılacak. Bu kapsamda 26 Aralık 2023 Salı günü 6. Sınıf Türkçe ve Matematik sınavları yapılacak.

Bir diğer yandan, 9. Sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinin sınavları da 27 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Bakanlık tarafından hazırlanacak olan sorular, okullara teslim edilerek sınavların okul tarafından yapılması sağlanacak. Sınav evrakları ise il ölçme merkezleri tarafından birebir değerlendirilecek.

Ortak Sınava Katılamayanlara Mazeret Sınavı!

Kararla birlikte yayımlanan detaylara göre, ortak sınavlara katılamayan öğrenciler, mazeret sınavlarına katılabilecekler. Ülke, il ve ilçe genelinde ortak yazılı sınavların ve mazeret sınavının tarihi ayrıca duyurulacak ve okul müdürlükleri tarafından da e-Okul’a girilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir