Orta Hasarlı Yapılar İçin Başvuru Süresi Uzatılacak

Orta Hasarlı Yapılar İçin Başvuru Süresi Uzatılacak
AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Er, orta derecede hasar görmüş yapılar için son başvuru tarihinde uzatma olacağını açıkladı.

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Er, Vuslat TV'de yaptığı açıklamada, bakanlık temsilcileriyle görüştüğünü ve sürenin 6 ay daha uzatılması talebini ilettiklerini belirtti. Sami Er,

“Orta hasarlı yapılarla ilgili ilçe belediye başkan adaylarımızla birlikte bu konuda üniversitemizle bir görüşme yaptık. Tabii ki de çok büyük bir travmadan bahsediyoruz. İnsanlarımız sürenin uzamasından kaynaklı sıkıntılar yaşadılar. Bu arada güçlendirme projelerini inceleme ve onaylama konusunda ilçe belediye yetkilileri de risk almamış imtina etmişler. Bizler belediyede güçlendirme çalışmalarını tasdik edecek ekibe, piyasadaki yapı denetim firmaları ve projeyi yapacak olan proje müelliflerine eğitim vermeyi hedefliyoruz. Bu noktada üniversiteden öğretim üyelerimizle bir bilim kurulu oluşturarak süreci hızlandıracağız Süre ile ilgili de İçişleri Bakanlığı ile temasa geçerek süreyi 6 ay uzatma talebinde bulundum” dedi.

Konuyu bakanlık yetkililerinin değerlendirdiği aktaran Er,

“Talebimizi kabul ederek 1 Nisan itibariyle sürenin uzatılmasını gerçekleştireceklerini söylediler” bilgisini paylaştı.

İçişleri Bakanlığı tarafından Kasım 2023 tarihli genelge ile orta düzeyde hasar gören yapılar için, güçlendirme taleplerinin dilekçe ile 29 Aralık 2023'e kadar ilgili mercilere iletilmesi gerektiği belirtilmişti. 29 Mart 2024 Cuma günü, projelerin ilgili belediyeye teslim edilmesi gereken son tarih olarak açıklanırken, tahkikatın ardından güçlendirme işlemlerine ilişkin kararların 5 Nisan 2024'te sonuçlandırılacağı ve güçlendirme kararı alınan yapıların kamuoyuna 12 Nisan'da duyurulacağı ifade edilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir