Perşembe günü aklı olan evde kalsın! Ankara, Eskişehir, Sivas, Erzurum, Van ve Kayseri hepsi listede

Perşembe günü aklı olan evde kalsın! Ankara, Eskişehir, Sivas, Erzurum, Van ve Kayseri hepsi listede
Son dakika haberi… Perşembe günü için birçok ile şiddetli sağanak yağış uyarısı yapıldı. sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden son dakika uyarıları gelmeye devam ediyor. Ekim ayının başından bu yana Türkiye'de soğuk hava dalgaları etkisini gösteriyor. Geçtiğimiz hafta biraz yağış görüldü ancak soğuklar kuru soğuk şeklinde ilerliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Az önce sağanak yağış uyarısı da geldi. Üstelik birçok il için kuvvetli yağış uyarısı yapılıyor. Listede Ankara Eskişehir Erzurum Sivas Kayseri ve Van'da var. Bu illerde yaşayanların özellikle perşembe gününe dikkat etmeleri ve önlem almaları istendi. Hem sağanak yağış hem de büyük Fırtına geliyor.

Türkiye Ekim ayının başlaması ile birlikte soğuk hava dalgasına da teslim oldu. İstanbul dahil olmak üzere birçok ilde sel felaketleri de görüldü. Ancak Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yeni bir uyarı daha yapıldı. Özellikle Perşembe gününden itibaren Türkiye yeni bir soğuk ve yağışlı hava sisteminin etkisi altına girecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son dakika uyarısı yaparak o illerde yaşayan vatandaşlara perşembe gününe dikkat etmelerini istedi. Meteorolojiden yapılan açıklamada yağışlarla birlikte kuvvetli rüzgarın ve fırtınanın da görüleceği belirtildiği. Meteoroloji son dakika hava durumu tahminleri ve detaylar haberimizde…

METEOROLOJİ SON DAKİKA HAVA DURUMU UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu uyarısı yayınladı. Meteorolojiden yapılan değerlendirmelere göre perşembe gününden itibaren Marmara'nın kuzeydoğusu, Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve İskenderun Körfezi çevrelerinde şiddetli sağanak yağış bekleniyor. Yağışlar yer Yer gök gürültülü sağanak şeklinde olacak.

Meteorolojiden yapılan değerlendirmelere göre yağışlar Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde 1800 metreden daha yüksek bölgelerde Karla Karışık Yağmur ve kar şeklinde olacak. Ayrıca orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinden itibaren İç Ege İç Anadolu ve Marmara'nın güneyinde ise sis bekleniyor.

SEL VE FIRTINA TEHLİKESİ VAR

Meteoroloji uzmanları ise özellikle Perşembe günü için korkutan uyarılarda bulundu. Meteoroloji uzmanlarına göre özellikle Ankara-Eskişehir Sivas Erzurum ve Van ve Kayseri'de yaşayanların perşembe gününe dikkat etmeleri istendi. Şiddetli yağış ve fırtına sebebiyle birçok olumsuzluk meydana gelebilir. Bu sebeple vatandaşların tedbirli olmaları isteniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir