Rektör Kızılay'dan Kardiyoloji Hastanesi Hakkında Açıklama

Rektör Kızılay'dan Kardiyoloji Hastanesi Hakkında Açıklama
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, ''Onkoloji hastanemizin su basmanı çıktıktan sonra Kardiyoloji Hastanesi'nin etüt ve proje çalışmalarına başlayacağız.'' Dedi.
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “2018 yılında bizim yatırım bütçemize Onkoloji Hastanesi için önemli bir pay var. Onkoloji hastanemizi yerinde iki aydır hafriyat çalışmaları devam ediyor. Oradaki deplase edilecek doğalgaz, yüksek gerilim hattı, su ve diğer telefon internet hatlarının deplasmanı yapıldı.  250 metrelik galeriler yapıldı. Bu inşaatlar çok zaman aldı.

Şimdi Onkoloji Hastanesi'nin hafriyatı devam ediyor. Bunun İnşallah temelini atacağız. Çünkü Çok büyük bir yatırım.  2018 yılı bütçesinde Onkoloji Hastanesi için çok önemli bir pay olacak.  2017 yılındaki Onkoloji Hastanesi ile ilgili paramız ile iş yapılmaya başlandı.” Dedi.

Onkoloji Hastanesinin Su Basmanından Sonra Kardiyoloji Hastanesi’nin Etüdü

Rektör Kızılay, ‘‘Onkoloji Hastanesi'nin inşaatı belli bir temele, su basmanı çıktıktan sonra Kalp Hastanesi ile ilgili proje çalışmalarına başlayacağız. Bülent Tüfenkci bakanımız 2017 yılının başında bize kardiyoloji Kalp Hastanesi kurma sözünü verdi. Ayrıca, Sayın bakanımız Kalkınma bakanı ile de konuştuğunu bu konuda Kalkınma Bakanlığı'nın desteğini aldığını da bize ifade etti. Onkoloji hastanemizin su basmanı çıktıktan sonra Kardiyoloji Hastanesi’nin etüt ve proje çalışmalarına başlayacağız. Kalp nakline ise şimdi hazırlık yapıyoruz. Kalp nakli yapmak için hastanenin kurulmasını beklemiyoruz. Şimdiki hastanemizde kalp nakliyle akciğer nakli hazırlıklarımız var. İnce bağırsak nakli sadece Türkiye'de bizim burada yapılıyor. Onu vurgulamak istiyorum.’’

Rektör Kızılay, Karaciğer naklinde İnönü Üniversitesinin Dünya Merkezi olduğunu söylemeye gerek olmadığını belirtti. Kalp ve akciğer nakli için hazırlıkları olduğunu söyleyen Kızılay, ‘‘Akciğer nakli için hazırız ruhsatınız da var. Vaka çıktığında hemen yapılacak. Onun için bir anda Pankreas nakli yapıldı diye bir anda bütün kanallarda çok önde yer alacak ama nakil yapmamız lazım. O konuda hazırız. Kalp nakli içinde ekibimiz hazırlıklarını yapıyor. Kalp nakli ve akciğer nakli için hazırlıklar tamamlandığında nâkile başlayacağız.’’ dedi. 

Onkoloji Hastanesi benim hayalim

Onkoloji Hastanesinin kendi hayali olduğunu ifade eden Rektör Kızılay, ‘‘Kanser konusunda şu anda bizim burası Türkiye'nin en iyi merkezinden birisi. İlla Onkoloji Hastanesi yapılmasını beklemiyoruz. Kanserde bizim kemik iliği kök hücre nakli şimdiye kadar toplumdaki sayısı 350 yi geçti. Toplam nakil sayısı. Bizim sadece 2017'de 80'i buldu. Medikal Onkoloji de yeni Linak cihazımızı çalıştırmaya başladık. Bakanımızın müsait olduğu bir günde bunun kurdelesini keseceğiz. Kanserde çok güzel gelişmeler oluyor. Onkoloji ile ilgili bir konuda negatif bir şey var ise bu beni de direkt bizzat ilgilendiriyor.’’ dedi.

Haber/Foto: Hasan Yağmur

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir