Selçuk Geçer’den kara haber tez geldi, işte tarihi rekor tarihi

Selçuk Geçer’den kara haber tez geldi, işte tarihi rekor tarihi
Sadece Geçer dolarda kara haberi az önce duyurdu. Dolar borcu olanlar Karalar bağlayacak. Doların pimi çekildi adeta patlamaya hazır bomba gibi.

Dolar borcu olanları yıkacak son dakika açıklaması ünlü Ekonomist Selçuk Geçer’den geldi. Elinde doları olanlar dolar borcu olanlar bu açıklamayı uzun süredir bekliyordu. Dolar kurunun yeniden tarihi zirveyi göreceği tarih belli oldu. TL üzerinde olumsuz etkiyi yaratacak gelişme Çok yakında. ABD Merkez Bankası FED faiz kararını açıkladıktan sonra dolar kuru adeta patlayacak. Peki Dolar TL ne kadar yükselecek?

Dolar daha yükselecek mi?

Son dakika dolar borcu olanlara kötü haber geldi. Dolar kuru ile ilgili tahminleri nedeniyle adı Felaket tellalı olarak anılmaya başlayan ekonomist Selçuk Geçer, az önce duyurdu. Dolar kurunun patlayacağı tarih açıklandı. Ediz ve borcu olanlar bu haberden sonra resmen Karalar bağlayacak. Elimde dolar olanlar ise paralarını koyacak yer bulamayacak. Peki Dolar kuru ne zaman yükselecek? Dolar düşecek mi yoksa çıkacak mı?

FED FAİZ KARARI SONRASI DOLAR NE OLACAK?

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer Dolar kuru ile ilgili yeni videosunu youtube hesabından paylaştı. Dolar yorumları ile adeta adı felaket tellalına çıkan Selçuk geçer yine bir kötü haber verdi. ABD Merkez Bankası FED faiz kararının Dolar kuru üzerinde yaratacağı yetkilileri açıklayan Ekonomist, TL için olumsuz gelişmelerin yaşanabileceğini söyledi.

Selçuk geçer, şu anda dolar kurunun hala gerçek değerine ulaşmadığını belirterek bunun dengelenmesi için öncelikle dolar kurunun 45 TL seviyelerine gelmesi gerektiğini söyledi Hopla doların 2024 yılının ilk çeyreğinde bu seviyeyi görüp gerçek değerine ulaşacağını belirten Selçuk geçer Birgül Böylelikle ekonomideki belirsizliğin ortadan kalkacağını dile getirdi.

Mevcut dolar kurunun Türk Lirası açısından çok yüksek olduğunu savunan Geçer, dengelemek için kurun 45 TL ve üzerine çıkması gerektiğini belirtti. Geçer'e göre kurdaki yükseliş kaçınılmaz olup, 2024'ün ilk çeyreğinde rekor seviyelere ulaşabileceğini ancak sonrasında doğru ekonomik adımlarla durdurulabileceğini kaydetti.

DOLAR 45 TL ÜSTÜNE ÇIKAR MI?

Ekonomide önemli bir toparlanma olmaması durumunda Selçuk Geçer’in Dolar kuru senaryosu daha da kötü. Dolar kurunun 2024'ün 2. yarısında daha da yükselebileceğini söyleyen Ekonomist, 50 TL'ye kadar bir yükselişin tahmin edilebilir olduğunu dile getirdi. Ancak yine de hükümetin dolar kuruna müdahale etmemesi gerektiğini de sözlerine ekleyen ünlü Ekonomist, yatırımcıların güvenerek Türkiye'ye yatırım yapması için doların gerçek değerini görmesi gerektiğini savundu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir