Soğuk Hava Şartları Tezgahları Etkisine Aldı

Soğuk Hava Şartları Tezgahları Etkisine Aldı
Havaların soğuması eşliğinde Malatya'da meyve ve sebze fiyatları tekrar artışa geçti.

Türkiye’de kış aylarının gelişinin iyice hissedilmesiyle birlikte tarladaki sebzelerde yerini sera ürünlerine bıraktı. Bu durumlarda pazardaki bazı sebze ve meyve fiyatları etkilendi. Fiyatlar geçtiğimiz haftalara oranla bir hayli yükseldi.

Battalgazi ilçesi Hidayet Mahallesinde her Perşembe kurulan pazarda tezgah açan İbrahim Adak, fiyatların yaz aylarına oranla düşük, geçen haftalara göre ise pahalı olduğunu aktararak. Adak, “Fiyatlar yaza göre çok düşük vatandaşta da geçen haftaya kadar düşük algısı vardı ama aslında fiyatlar yüksek seviyede. Üretim az tüketim fazla. Eğer bunlarda denge olsaydı fiyatlar daha düşük seviyede olurdu. Bak burada fıstık satıyorum geçen sene kilosu 50 liraydı pahalı diyordum. Şimdi 100 lira nasıl satayım. Kim alacak 100 liradan fıstığı. Malatya çarşısı bitmiş zaten biraz pazarda iş oluyor. Kış kendini belli ederse fiyatlar daha da yükselir” dedi.

GENEL BİR YÜKSELİŞ VAR

Pazarda alışverişini gerçekleştiren vatandaşlardan Mustafa Meral, fiyatların genel itibariyle yükseldiğini ifade ederek,

“Yaz boyunca yüksek fiyatlarla alışveriş yaptık. Tam kışa girerken fiyatlar düştü mutlu olacağız dedik ama kısa sürdü. Domates, Patlıcan ve mandalina geçen hafta 5 liradan satılıyordu. Kıvırcığı 10 liradan almıştım. Yani yazın 300 liraya yapacağım alışveriş geçen100 lira tutmadı. Bu hafta yine aynı şeyleri aldık hanımla ama 220 lira tuttu” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir