Söğütlü Camii Problemine Açıklık Getirdi

Söğütlü Camii Problemine Açıklık Getirdi
AK Parti Malatya Milletvekili Doç. Dr. Abdurrahman Babacan, Söğütlü Camii'nin mevcut yerinde korunarak daha güzel ve estetik bir şekilde inşa edileceğini belirtti.

AK Parti Malatya Milletvekili Doç. Dr. Abdurrahman Babacan, Malatya kent merkeziyle ilgili açıklamalarda bulundu. Babacan, esnafın zarar görmeyeceği, yıkım ve inşaat faaliyetlerinin şu anda söz konusu olmadığını vurguladı. Abdurrahman Babacan,

“İnönü Caddesi ve Kışla Caddesi esnafı rahat olsun; esnafın mağduriyet yaşayacağı, gelip yıkım yapma, inşaatlara başlama gibi bir durum söz konusu değil. Şu an proje yapılıyor. Caddelerin her ikisi de birer 'Prestij Cadde' konseptinde düşünülerek ve biraz daha genişletilerek tasarlanıyor. Bu yapılırken ise önce mevcut esnafı gözeterek ve her iki caddedeki ticari canlılık muhafaza edilerek bir planlama yapılıyor. Malatya'da zaten ticari hayatın ve esnafımızın durumu aylardır çok sıkıntılıyken bir de ticareti ve esnafı daha da zora sokacak herhangi bir adıma müsaade etmeyiz. Yani, bir sabah ansızın gelip iş yerlerinin yıkılması gibi bir durum ne burada ne de Malatya'daki farklı işyeri sitelerinde (Küçük Sanayi Sitesi de dahil) söz konusu değil ve olmayacak. Yıkımlar ve inşaatlar, belirli bir takvime göre ve ilgili taraflar belli bir zaman öncesinden bilgilendirilerek gerçekleşecek” ifadelerini kullandı.

"Mevcut Yerde Korunarak İnşa Edilecek"

Söğütlü Camii'nin emekliler parkına taşınmasının gündemde olmadığını vurgulayan Babacan,

"Burada bazı kamu kurumları, kent merkezi planlamasına ilişkin alternatifler geliştirdi. Söğütlü Camii, daha estetik ve güzel bir şekilde, mevcut yerinde korunarak yeniden inşa edilecek. Camii'nin çevresindeki ticari hayatı ve esnafı mağdur etmeden, yeni ve estetik bir mimari tasarım ile cami silueti öne çıkarılacak ve Malatya güzel bir çarşıya/kent merkezine kavuşacak. Söğütlü Camii, Yeni Cami, Vilayet Malatya'nın tarihi ve kültürel mirasıdır ve bu değerlere zarar verilmeyecektir. Üstelik bu konuda sivil toplum kuruluşları, akademisyenlerden oluşan bir heyet ile defalarca toplantılar yapıldı. Herhangi bir siyasi otorite, şehrin fikrini almadan hareket etmeyecek ve etmemiştir." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir