Turgut Özal Üniversitesi, 21 Mart İçin İşbirliği Protokolü İmzaladı!

Turgut Özal Üniversitesi, 21 Mart İçin İşbirliği Protokolü İmzaladı!
Malatya Turgut Özal Üniversitesi ve Malatya Down Sendromlular Derneği arasındaki işbirliği, Malatya Kent Konseyi ve Babacan Tekstil A.Ş.'nin ortaklığıyla gerçekleşen protokol imzasıyla güçlendi.

İmzalanan anlaşmada öne çıkan hedef, Down Sendromlu bireylerin Malatya Turgut Özal Üniversitesi'ndeki eğitim-öğretim faaliyetlerine katılımını artırmak ve toplumsal birlikteliği, sosyal bağları güçlendirmeye destek olmaktır.

Down sendromlu bireylerin yaşama katılımlarını artırmak amacıyla Turgut Özal Üniversitesi, eğitim alan bireylere sertifikalar verme, düzenlenecek tüm bilgilendirme toplantıları ve seminerlerle ilgili planlamaları yapma, uygun mekânları temin etme, uygulama organizasyonlarını mevzuata uygun bir şekilde gerçekleştirme, ilgili üniversite birimlerini bilgilendirme ve düzenlenecek etkinliklerin tarih, saat ve yer bilgilerini Dernek ve diğer ilgili kurumlarla paylaşma gibi sorumlulukları üstlendi.

Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli yaptığı konuşmasında,

“Down sendromlu kardeşlerimizin sosyal hayattaki uyum desteğini sağlamak için Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, Malatya Down Sendromlular Derneği ve Babacan Tekstil ile birlikte bu protokolü imzalayarak, çocuklarımıza peyzaj, aşçılık gibi konularda birtakım eğitimler vererek 21 Mart Dünya Down Sendromu gününde onlara birer sertifika vereceğiz. Bu eğitimler ve protokol ile sosyal hayattaki toparlanmalarına bizde katkı sunmaya çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir