Üreticilerin Dikkatine: Akdeniz Meyve Sineğiyle Mücadele Başladı

Üreticilerin Dikkatine: Akdeniz Meyve Sineğiyle Mücadele Başladı
Türkiye'nin en önemli ihracat ürünleri arasında olan turunçgillerde sıfır tolerans gösterilen Akdeniz Meyve Sineğiyle mücadele sezonu başladı.

Türkiye ve Akdeniz Bölgesi yönünden önemli bir alana sahip olan ve gerek iç piyasada gerekse dış piyasada yoğun bir ilgi gören turunçgillerde, aynı zamanda şeker oranı fazla olan nar, hurma, kayısı, erkenci narenciye çeşitleri, nektarin, şeftali ve özellikle golden elmada hasar yapan üreticinin baş belası Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele dönemi başladı.

Konu ile alakalı, Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışanlarınca üreticilere yönelik gerçekleşen uyarıda şu bilgiler aktarıldı:

"Ağırlıklı olarak mandalina ve portakalda aynı zamanda şeker oranı yüksek olan nar, hurma, kayısı, erkenci narenciye çeşitleri, nektarin, şeftali ve özellikle Golden elmada hasar yapan üreticinin baş belası akdeniz meyve sineği mücadelesi zamanı gelmiştir. Zararlıya karşı kültürel önlemler olarak dökülen bulaşık meyveler toplanıp derin çukurlara gömülmeli ayrıca hasattan sonra ağaçta kalan bulaşık meyveler toplanıp imha edilmelidir." denildi.

Üreticilerin Dikkatine: Akdeniz Meyve Sineğiyle Mücadele Başladı

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir